Vizita.si
''Idealiziranje Katie Price je vsekakor bila najslabša stvar, ki se mi je kadar koli zgodila,'' je povedala danes 16-letna Britanka.

Novice

Pri 15 hotela silikonske prsi

E. D.
24. 03. 2011 07.37
2

Sophie Brown se je začela pri rosnih 14 letih ukvarjati z manekenstvom. Ker je bila njena vzornica Katie Price, je želela biti tudi sama prav takšna, kot je Katie. Zato je nosila umetne trepalnice, umetne nohte, uporabljala je kreme za samoporjavitev. Še več – ko je dopolnila 15 let, si je zaželela celo silikonske prsi.

Veliko najstnic in najstnikov ima svoje idole – nekateri občudujejo igralce oziroma igralke, drugi športnike, tretji glasbenike, spet četrti se zgledujejo po manekenih in manekenkah. A včasih občudovanje preraste v pravo obsedenost in mladi si želijo biti prav takšni kot njihovi zvezdniki. Omislijo si enako pričesko, nositi začnejo podobna oblačila, včasih se celo vedejo in pogovarjajo kot njihovi idoli. To se je zgodilo tudi Sophie Brown, najstniški manekenki, ki je nadvse oboževala Katie Price, sicer znano pod vzdevkom Jordan. ''Idealiziranje Katie Price je vsekakor bila najslabša stvar, ki se mi je kadar koli zgodila,'' je povedala danes 16-letna Britanka.

''Idealiziranje Katie Price je vsekakor bila najslabša stvar, ki se mi je kadar koli zgodila,'' je povedala danes 16-letna Britanka.
''Idealiziranje Katie Price je vsekakor bila najslabša stvar, ki se mi je kadar koli zgodila,'' je povedala danes 16-letna Britanka. FOTO: Facebook

Sophie si je namreč v goreči želji, da bi bila kot njena vzornica, omislila umetne trepalnice in umetne nohte, redno je uporabljala samoporjavitveno kremo, tudi pričesko je imela takšno kot Katie. Ker pa ji to ni bilo dovolj, je začela sanjariti in tudi javno govoriti o lepotnih posegih. Ker je bila takrat stara komaj 15 let in ker je na raznih lepotnih tekmovanjih in v lokalnih medijih večkrat povedala, da si želi pod kirurški nož in da si goreče želi silikonskih prsi, ne glede na to, da je še tako mlada, je nenadoma postala tarča posmeha in obtožb. Na spletnih forumih so njeni vrstniki o njej pisali grde reči, jo žalili in ji celo grozili, da jo bodo pretepli, če jo kdaj kje srečajo. Poimenovali so jo Katiejina posnemovalka in se tako močno norčevali iz nje, da je na neki točki želela celo umreti, je priznala najstnica.

Sophiejina samozavest je tako padla in deklica se je tako slabo počutila v svoji koži, da je celo opustila manekenstvo. Omislila si je povsem drugačno pričesko, kot jo je imela njena vzornica, na silikonske prsi, umetne trepalnice in umetne nohte je pozabila, pridobila je nekaj kilogramov in spet počasi postajala takšna, kot je bila nekoč – zvesta sama sebi. Počasi se je spet počutila dobro v svoji koži in njena samozavest je vztrajno rasla. Ko se je počutila dovolj močno in ko je dovolj zaupala vase, je spet zaplavala v manekenske vode in zdaj se poteguje za enega od britanskih lepotnih nazivov. ''Čutila sem, da moram pobegniti pred tem, da me vsi poznajo kot posnemovalko Jordan. Kajti obsedenost z njo mi je uničila življenje,'' je povedala najstnica. ''Vem, da je ne bi smela sovražiti, a zaradi nje sem pri tako mladih letih čutila nek tako močan pritisk. In sprašujem se, kaj vse to idealiziranje zvezdnikov naredi drugim mladim. Z vsemi mladimi dekleti sem delila svojo zgodbo, zato da bi jim pokazala, da ni treba, da smo videti kot naši idoli, da bi bile uspešne. Dovolj je, če smo takšne, kot smo, ne pa da se pretvarjamo, da smo nekdo drug.''

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587