Vizita.si
Debelost

Novice

Iz 170-kilogramske debeluške v zapeljivo mladenko

E. D.
03. 07. 2011 13.12
5

Komaj 21-letna Rachel je tehtala skoraj 170 kilogramov in zdravniki so bili zaradi njene debelosti zelo zaskrbljeni. Potem pa je mladenki na pomoč priskočil priznani osebni trener in s trdim delom ji je uspelo izgubiti kar 87 kilogramov.

Debelost
Debelost FOTO: iStockphoto

Rachel Oliver je bila od nekdaj prekomerno težka. Kako je biti vitek in postaven, se sploh ni zavedala. In čeprav je globoko v sebi vedela, da si s kalorično, mastno hrano ter odrekanjem telesne aktivnosti škodi, svojih nezdravih navad ni spremenila. Potem pa jo je nenavadna izjava zdravnika vendarle prestrašila in zavedela se je, da mora nekaj ukreniti. ''Šla sem do zdravnika in ta mi je rekel, da zaradi debelosti ne bom mogla imeti otrok. A biti mama je nekaj, kar si želi skorajda vsaka ženska, tako da mi je to odprlo oči in zavedela sem se, da moram nekaj ukreniti,'' je o prelomni točki, ko se je odločila, da se debelosti postavi po robu, povedala mladenka.

A pot do nove, vitkejše postave je bila za 21-letno Rachel vse prej kot lahka. Nekajkrat je bila celo tako blizu tega, da dokončno obupa nad sabo, a ji priznan ameriški osebni trener Chris Powell ni dovolil odnehati. ''V meni je videl nekaj, česar sama nisem videla, in ves čas je zaupal vame,'' je povedala Rachel. ''Takoj, ko sem ga spoznala in videla njegovo zagnanost in strast, sem vedela, da mi bo z njegovo pomočjo uspelo.'' Njegovi treningi so bili sila naporni in predvsem na začetku, ko njeno telo še ni bilo vajeno telovadbe in telesnih naporov, je Rachel večkrat jokala. Takrat ji je Chris ponudil ramo in jokal skupaj z njo, jo bodril in spodbujal ter ji dopovedoval, da ji bo uspelo.

A ne le poskrbeti za redno telesno aktivnost, tudi spremeniti prehranjevalne navade ni bilo lahko. Chris je namreč za optimalne rezultate zahteval, da se Rachel odpove sladkarijam, mastni hrani ter izdelkom iz bele moke. Njegovih nasvetov se po enem letu še vedno pridno drži, čeprav se včasih nagradi za ves trud in napredek ter si privošči svojo najljubšo sladko pregreho – sladoled. Rezultati trdega dela pa so več kot očitni – Rachel je namreč shujšala kar 87 kilogramov in hlače, ki jih je nosila še pred enim letom, si lahko zdaj ovije okrog in okrog pasu. Pravzaprav ima zdaj toliko vitkejši pas, da pride v eno samo hlačnico. ''Počutim se še bolje, kot sem videti,'' je ponosno povedala in dodala, da njene poti še zdaleč ni konec in da namerava še nekoliko shujšati.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587