Vizita.si
image (28)

Novice

Pri 30 letih ujeta v telo devetmesečnega otroka

S.C.
06. 01. 2012 08.15
5

Marie je zaradi bolezni tako fizično kot psihično na stopnji devetmesečnega otroka, ne zna hoditi, govoriti in sama jesti, v resnici pa ima 30 let.

Marie Odet se je rodila pred 30 leti v revni brazilski družini. Kot otrok ni kazala nobenih znakov, da bi bilo z njo kar koli narobe, toda pri devetih mesecih se je njen razvoj dobesedno ustavil. Ne samo, da ni zrasla niti za centimeter več, tudi psihično je na stopnji devetmesečnega otroka.

"Marie trpi zaradi pomanjkanja ščitnega hormona, kar je zaustavilo njen razvoj. Če bi jo začeli zdraviti že kot otroka, bi lahko normalno odrasla ter se razvijala tako fizično kot psihično in bi bila danes zdrava, odrasla 30-letnica," so prepričani zdravniki. Toda zaradi slabih razmer in revščine si družina ni mogla privoščiti zdravljenja in tako so Marie celo življenje obravnavali kot otroka, kar kljub 30 letom dejansko tudi je.

Pred 13 leti je dekličina mama, ki je nadvse ljubeče skrbela zanjo, umrla, tako da Marie od takrat vzgaja oče, pomaga pa mu tudi njegova nova žena Dora, ki je nad deklico navdušena: "Zame je ta otrok božji dar. Vse bom storila, da ji bo v življenju čim lažje."

Mačeha s pomočjo brazilskih zdravnikov sedaj zbira sredstva za zdravljenje, da bi Marie dobila priložnost, da se nauči hoditi, jesti in povedati vsaj nekaj besed.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587