Vizita.si
image (28)

Novice

Pri 316 kilogramih priklenjena na posteljo

E. D.
28. 06. 2010 12.50
0

Terry je zato, ker tehta skoraj 320 kilogramov, že nekaj časa priklenjena na posteljo. Ne more vstati, ne more hoditi, ne more se družiti z možem in hčerko. In zelo jo boli stereotipno prepričanje ljudi, da je za debelost kriva sama.

Terry Smith ni bila vedno debelušna. Njene težave s težo so se začele za tem, ko je zbolela za artritisom in se zaradi bolezni skorajda ni mogla več premikati. Kmalu se ji je stanje celo tako poslabšalo, da je pristala na invalidskem vozičku. A ko se je iz tedna v teden bolj redila in ko njene kosti ekstremne teže niso zmogle več prenašati, je obležala.
Zdaj že nekaj časa zanjo skrbita mož in hčerka. Prepričanje ljudi, da se je zredila zaradi malomarnosti in da si je sama kriva, da je priklenjena na posteljo, jo nadvse boli. ''Če bi lahko, bi se z veseljem vstala iz postelje, hodila naokrog, delala takšne in drugačne stvari. Svojega življenja nočem preživeti tako, priklenjena na posteljo,'' v solzah pove Terry.

Zdaj pa so Terry napadli še izredno močni glavoboli, ki jih niti najmočnejše tablete ne morejo odpraviti. Ker bi lahko bil zanje kriv celo tumor, nujno potrebuje pregled pri specialistu. A 316-kilogramska Američanka ne more sama do zdravnika. Niti moževa ali hčerkina pomoč ni kos tej nalogi.

Terry morajo na pomoč priskočiti gasilci, ki jo s pomočjo posebne mreže prestavijo iz postelje do vozila. A gasilci ji pomagajo le v primeru, da je njeno življenje resno ogroženo in da urgentno potrebuje prevoz do bolnišnice. Za vse druge preglede se mora nekako znajti sama. ''Nekako moram priti do zdravnika. Nočem umreti tukaj, v tej postelji,'' pove Američanka, ki se je vsa obupana in v strahu, da je za njene glavobole res kriv tumor in da bo brez preiskav umrla, obrnila na lokalno televizijsko postajo, ki ji je na dom pripeljala izkušenega nevrologa dr. Dariusha Saghafija, ki je že večkrat obiskal paciente na domu, saj zaradi ekstremne teže niso mogli sami do zdravnika. Tako bo tudi prestrašeni Terry pomagal po najboljših močeh. ''Če lahko kar koli naredimo za gospo Smith in ji pomagamo, bomo to naredili,'' je povedal zdravnik.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587