Vizita.si
image (28)

Novice

Gorelo ji je skoraj celo telo

S.C.
07. 01. 2012 17.52
6

Danes 17-letna Nikita je pred osmimi leti zaradi lastne neprevidnosti utrpela hude opekline po celem telesu, kar je močno zaznamovalo njeno telesno in čustveno stanje.

17-letna Nikita Cummings iz Škotske je na videz čisto običajno dekle, toda pogled na njeno kožo od blizu je grozljiv. Pri komaj devetih letih se je v spalni srajčki odpravljala spat, a jo je zmotila nit, ki je visela iz srajčke. Da bi jo odstranila, si je pomagala z vžigalnikom. Toda otroška neprevidnost jo je skoraj stala življenja. “Bila sem razburjena, saj naj bi šli naslednji dan taborit, zato nisem mogla zaspati. Želela sem le odstraniti nitko, ki me je zmotila, toda naenkrat sem bila vsa v plamenih,“ se z grozo spominja najstnica. Plamenček iz vžigalnika je namreč zajel njeno spalno srajčko, ki je v hipu zagorela.

Prebudil me je grozljiv krik iz otroške sobe in z možem sva bila v trenutku pri hčerki. Tega prizora ne bom nikoli pozabila. Bila je vsa v plamenih, kriki neznosne bolečine pa so mi parali srce,“ pripoveduje mati. Oče jo je polil z vedrom vode, a pogorela srajčka se je prilepila na njeno kožo in ji izmaličila skoraj celo telo.

Nikita so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so se kar nekaj tednov borili za njeno življenje. “Štiri mesece sem preživela v bolnišnici, zdravniki pa so staršem dejali, da ne verjamejo, da bom preživela. Utrpela sem namreč opekline tretje stopnje na 80 odstotkih telesa, zaradi česar so mi kar nekajkrat presadili kožo. Ko so me odpustili iz bolnišnice, sem morala nositi masko za obraz,“ pove danes optimistična Nikita.

Toda vse opekline je niso tako bolele, kot jo je bolelo zgražanje in posmehovanje vrstnikov in sošolcev. Popolnoma so ji uničili samozavest in včasih je bila celo srečna, ko je morala v bolnišnico, da ji le ni bilo treba v šolo. “Lažje bi mi bilo, če bi me vprašali, zakaj imam takšno kožo, kot da so me opravljali za hrbtom, se mi posmehovali in me popolnoma izločili iz družbe,“ se Nikita spominja svojih osnovnošolskih let. “Ljudje ne razumejo, kaj pomenijo brazgotine. Ne gre samo za telesne poškodbe, čustvene rane so tiste, ki te veliko bolj zaznamujejo. Toda z leti sem postala močnejša, spoznala sem, da imam ob sebi ljudi, ki me imajo radi in sem jim neizmerno hvaležna.“

Nikita je trdno odločena, da bo 2012 njeno leto. Rada bi uresničila svoje sanje in postala medicinska sestra, saj želi pomagati drugim in reševati življenja, tako kot so nekoč drugi rešili njeno.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587