Vizita.si
Skrivnost uspešnega hujšanja je v majhnih, a trajnih spremembah.

Novice

Pri hujšanju so pomembne majhne, a trajne spremembe!

E.T.
08. 03. 2010 16.25
3

Svetovalka za hujšanje Christine Mitchell je v 12 letih kariere svojim strankam pomagala, da so izgubili lepo število odvečnih kilogramov – vsi skupaj kar 42 ton! Veselje in navdih črpa iz svojih izkušenj, saj se je nekoč tudi sama spopadala z debelostjo.

Skrivnost uspešnega hujšanja je v majhnih, a trajnih spremembah.
Skrivnost uspešnega hujšanja je v majhnih, a trajnih spremembah.FOTO: iStockphoto
Skrivnost uspešnega hujšanja, s katerim boste ne le izgubili odvečne kilograme, ampak na novo pridobljeno težo in postavo tudi obdržali, je v majhnih, vsakodnevnih spremembah, ki se vam bodo tako globoko zasidrale v podzavest, da jih boste brez napora počeli do konca svojega življenja, pravi svetovalka za hujšanje Christine Mitchell, ki je težavno pot hujšanja prehodila tudi sama.
Christine ni spremenila le prehranjevalnih navad, ampak tudi življenjski slog in tako izgubila kar 34 kilogramov. Zdaj s svojimi nasveti pomaga tudi drugim.
Christine ni spremenila le prehranjevalnih navad, ampak tudi življenjski slog in tako izgubila kar 34 kilogramov. Zdaj s svojimi nasveti pomaga tudi drugim. FOTO: iStockphoto
Shujšati ji je uspelo iz 95 kilogramov na 61 kilogramov, poleg tega se je usposobila za svetovalko za hujšanje in zdaj svoje znanje prenaša naprej: ''Pred vhodom v svojo predavalnico imam nalepljeno svojo fotografijo iz časov, ko sem tehtala skoraj 100 kilogramov. Tako tiste, ki obiskujejo moje delavnice, opomnim, da sem bila tudi sama enkrat na njihovem mestu in da do potankosti vem, kaj preživljajo,'' razlaga Christine. ''Ko sem sama prvič obiskala takšno delavnico oziroma predavanje za hujšanje, so mi takoj povedali, da diete ne učinkujejo na dolgi rok. Da je ključ do uspeha v majhnih, a trajnih spremembah. Spremeniti moraš svoje prehranjevalne navade in življenjski stil. Še vedno si lahko kdaj privoščiš kakšno manj zdravo in bolj redilno hrano, a imeti moraš mejo in moraš posrbeti za redno gibanje.''

Sicer pa uspešna strokovnjakinja za hujšanje prisega na naslednje trike in pravila uspešnega in učinkovitega izgubljanja odvečnih kilogramov:

1. Začnite z majhnimi spremembami

Odpovejte se sladkorju v kavi ali čaju, sladkarije jejte le nekajkrat tedensko in ne več vsak dan, za večerjo namesto pice, hamburgerja, ogromnega sendviča z mastno salamo in belim kruhom pojejte solato s piščancem ali ribo. ''Pomembno je, da si za vsak dan določite nek nov izziv. Kajti če si boste te naloge zadajali tedensko, se boste hitro začeli dolgočasiti in verjetno boste zelo hitro pozabili na to, da želite shujšati,'' pravi Christine.

2. Zastavite si realne, dosegljive cilje

Če ste si zadali, da boste vsak teden izgubili 10 kilogramov, kar pozabite na svoj načrt. Če želite hujšati zdravo, je namreč povsem nemogoče, da bi vsak teden izgubili tako veliko odvečnih kil. Tudi jedilnik si sestavljte realno in zmerno. Nikar ne jejte le zelenjavnih obrokov in sadja, ampak poskrbite, da boste v prehrano vključili vse vrste živil. Izogibati se morate le ''slabim'' maščobam in ogljikovim hidratom ter jesti kompleksne ogljikove hidrate, ''dobre'' maščobe in dovolj beljakovin, ki jih mišice potrebujejo za izgradnjo.

Vitka postava vam bo gotovo pomagala do večje samozavesti, a hkrati je ustrezna teža še kako pomembna tudi za vaše zdravje, opozarja Christine.
Vitka postava vam bo gotovo pomagala do večje samozavesti, a hkrati je ustrezna teža še kako pomembna tudi za vaše zdravje, opozarja Christine.FOTO: iStockphoto

3. Ne mislite le na vitko postavo, ampak tudi na zdravje

Če se boste znebili slabih prehranjevalnih navad in boste jedli zdravo, boste veliko naredili ne le za vitko postavo, ampak tudi za svoje zdravje. Christine zagotavlja, da se bo vaše splošno počutje izboljšalo, krvni tlak in holesterol pa bosta v mejah sprejemljivega. Z zdravo prehrano boste zmanjšali tudi tveganje za nekatere druge bolezni, kot je na primer diabetes.

4. Pri bližnjih zahtevajte podporo

Ni treba, da vsi okrog vas jedo manj redilno hrano, kot so dobre maščobe in kompleksni ogljikovi hidrati, tako kot to večinoma počnete vi. Dovolj je že, če vam pomagajo na ta način, da vas podpirajo pri odločitvi, da se boste znebili slabih prehranjevalnih navad in jedli kar se da zdravo in neredilno. ''Moj sin je vse čokolade in druge sladkarije, ki jih pri nas nikoli ne manjka, skril v svojo sobo, da jaz nisem imela skušnjav. Mož pa mi dovoli, da jaz izberem restavracijo, kadar me pelje jest ven,'' pove simpatična Britanka.

5. Gibajte se!

Nikar ne zahtevajte od sebe, da boste trikrat ali večkrat tedensko uro ali dve preživeli v telovadnici ali na fitnesu. Tudi ni treba, da vsako jutro ali večer pretečete deset kilometrov. Za začetek bo več kot dovolj, če se boste namesto z avtom v službo odpravili s kolesom ali peš, svetuje Christine. Ko pa si pridobite nekaj kondicije, se lahko preizkusite tudi v teku ali katerem drugem aerobnem športu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587