Vizita.si
image (28)

Novice

Pri nedolžni igri z bambusovo palico se je hudo poškodoval

K.B.
21. 07. 2011 14.33
4

Najstniki iz britanske soseske se bodo to poletje igrali le še z žogo, saj se je njihova najljubša igra s palico izkazala za nevarno. 13-letni Dez Heal si je namreč z bambusovo palico po nesreči prebodel vrat.

''Pričel je kričati in v njegovem glasu se je slišalo, da je bil ves iz sebe, strah me je bilo, da z njim ne bo vse v redu,'' se dogodka spominja prijatelj Nicholas. Fantje so se namreč tako kot običajno pretvarjali, da so nindže in se igrali z bambusovimi palicami. ''Palico sem si dal pod majico, in ko sem skočil in ponovno pristal na tleh, se je palica zapičila v moj vrat,'' pove Dez, ki je takoj tekel domov in klical svojega očeta na pomoč. ''Njegova usta so bila modra, obraz bled, in čeprav sem bil ves iz sebe, sem se takoj zbral in poklical medicinsko pomoč,'' pove oče. Ko so čakali na reševalno vozilo, so dečku po glavi rojile misli o tem, da bo izgubil zavest in se ne bo več zbudil, bilo ga je strah, kako huda poškodba je, in upal je, da palica ni poškodovala pomembnih tkiv.

A k sreči so se njegove želje uresničile, ko so prispeli v bolnišnico so zdravniki ugotovili, da palica ni prebila vratne arterije. ''Palica je vstopila na desni strani vratu in iz njega izstopila nekaj centimetrov za njegovim ušesom,'' pojasni oče. Dezu so nato palico odstranili in oskrbeli rano, večjih posledic k sreči ne bo imel. In čeprav je imel srečo v nesreči, je dogodek dal misliti tako njegovemu očetu kot prijateljem. ''Takšna situacija ti da misliti, kako minljivo je človeško življenje,'' pove oče, Nicholas pa: ''Naučil sem se to, da se ne bom več igral s palicami, in odslej se bojim bambusovega lesa.''

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587