Vizita.si
Psička je svojega lastnika oživljala toliko časa, da je njegovo srce ponovni začelo biti. (fotografija je simbolična)

Novice

Psička lastniku rešila življenje

Ni.J.
30. 10. 2009 11.06
1

V Avstraliji imajo novo junakinjo! Psičko, ki je z masažo srca lastniku rešila življenje.

Psička je svojega lastnika oživljala toliko časa, da je njegovo srce ponovni začelo biti. (fotografija je simbolična)
Psička je svojega lastnika oživljala toliko časa, da je njegovo srce ponovni začelo biti. (fotografija je simbolična)FOTO: Reuters

Taka je 3-letna ovčarka in nova avstralska junakinja. Ko je videla, da se je njen 71-letni lastnik zaradi infarkta zgrudil na tla, ni izgubljala časa. S sprednjimi tačkami je nemudoma pričela skakati po lastnikovem prsnem košu, s čimer je spodbudila delovanje njegovega srca. Jim Touzeau se je po reanimaciji ozavestil in poklical reševalce.

Moje srce se je ustavilo,“ pravi Jim, ki je po poklicu pihalec stekla. “Nisem pa popolnoma prepričan, da je bila Taka tista, ki ga je vzpodbudila k delovanju.“ Kljub temu pa so zdravniki mnenja, da je Jim danes živ prav po njeni zaslugi. Prepričani so namreč, da je ravno psička tista, ki je vzpodbudila delovanje srca, brez reanimacije pa se on ne bi zbudil in poklical reševalcev. “S svojimi prednjimi tačkami je pričela skakati po mojih prsih. Verjetno se je ustrašila, da ne bo dobila večerje, če me ne zbudi,“ v smehu dodaja Jim.

Taka pa ni zgolj oživljala svojega ljubljenega lastnika. Takoj po tem, ko se je zbudil, je stekla na ulico in pričela vzbujati pozornost mimoidočih, v upanju, da se bo kdo odzval na njen klic na pomoč. Jim je namreč vdovec, s psičko pa sta neločljiva prijatelja. “Na vsakem koraku je z mano in me nikoli me ne zapusti. Sva odvisna eden od drugega – jaz se zanašam na njo, ona pa name!

Za svoj pogum je Taka na slovesnosti v Maryboroughu prejela medaljo, sedaj pa se poteguje za “Purple cross“, prestižno nacionalno nagrado, ki jo avstralske oblasti vsako leto podarijo živalim, ki pomagajo ljudem rešiti življenje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587