Vizita.si
image (28)

Novice

Rak ni prizanesel niti slavnemu očimu

L.E.
19. 01. 2012 08.15
2

Glava zvezdniške družine Kardashian-Jenner po navadi ne uspe pritegniti veliko pozornosti. To se je zgodilo šele, ko se je prikazal z veliko brazgotino na obrazu.

Bruce Jenner je očim znanih sester Kim, Khloe in Kourtney Kardashian, sicer nekdanji uspešni športnik, ki je tekmoval celo na olimpijskih igrah. V torek zvečer se je z ženo pojavil na košarkarski tekmi moža svoje pastorke Khloe in vse presenetil z veliko brazgotino na obrazu. Ker je Jenner v preteklosti že priznal, da je imel nekaj plastičnih operacij (imel je nekaj liftingov obraza ter operacijo nosu), so najprej vsi pomislili, da gre za posledico nečimrnosti. Toda izkazalo se je, da je vzrok veliko bolj strašen. Družino Kardashian-Jenner je presenetil rak.

62-letni Jenner je odkril, da ga je povsem presenetil rak kože. Na obrazu se mu je nenadoma pojavil čuden rdeč madež, zato je obiskal zdravnika. Biopsija je pokazala, da gre za raka, zato je moral prejšnji petek prestati operacijo. Na srečo je bi rak v začetnem stadiju, zato naj bi kirurgom uspelo odstraniti vse rakave celice, vendar pa se Bruce ne bo smel več izpostavljati soncu oziroma se bo moral pred njim ubraniti z visokim zaščitnim faktorjem. Prav zaradi prevelike izpostavljenosti sončnim žarkom je verjetno tudi zbolel, saj ti sodijo med največje dejavnike tveganja.

Če pri sebi nenadoma opazite nastanek nenavadnega pigmentnega znamenja, vsekakor čim prej obiščite dermatologa. Lahko se spremeni tudi že obstoječe znamenje – spremeni lahko obliko ali barvo, začne srbeti, iz njega se lahko celo kaj pocedi. Posebno pozorni bodite na naslednje pojave:

Asimetrija

Znamenja, ki bi bila lahko maligna, so ponavadi nepravilnih oblik.

Robovi

Pogosto imajo nepravilne ali nazobčane robove, v okoliško kožo ne prehajajo nemoteno.

Barva

Njihova barva ni enakomerna. Pogosto gre za odtenek črne in rjave, lahko celo rdeče, oranžne ali modre.

Premer

Rakave kožne tvorbe imajo običajno premer, ki meri več kot pet oziroma šest milimetrov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587