Vizita.si
Igralka je že od nekdaj brez težav spregovorila o seksu.

Novice

Razkrila, kaj jo je v mladosti odvrnilo od seksa

K.P.
14. 08. 2012 13.09
1

Rosario Dawson, ki je znana tudi po svojem humanitarnem delu na področju boja proti aidsu, je tokrat spregovorila o tem, zakaj se je v najstniških letih izogibala spolnim odnosom.

Igralka je že od nekdaj brez težav spregovorila o seksu.
Igralka je že od nekdaj brez težav spregovorila o seksu. FOTO: Reuters

Za vse naj bi bila odgovorna njena mama Isabel: "Moja mama Isabel je zanosila, ko je imela komaj 16 let, in me je naučila, naj nikar ne zanosim premlada. Z mano je odkrito spregovorila o seksu, morda celo malce prezgodaj. A prepričala se je, da imam na izbiro vse odločitve, ki jih ona ni imela. Želela sem potovati in početi marsikaj, a izogibala sem se možnosti, da bi zanosila, in zakonski zvezi. Nič nimam proti zakonski zvezi, a moja mama se z mojim biološkim očetom ni poročila. Nisem ga niti spoznala. Poročila se je z Gregom (Dawsonom), ko sem bila še otrok in vedno sem nanj gledala kot na svojega pravega očeta. Skupaj imata mojega brata Claya, ki je od mene mlajši 4 leta,“ je Rosario Dawson zaupala časopisu The Sun.

"Za nevarnosti aidsa sem, na primer, vedela že pri šestih letih starosti. Sem pripadnica tiste generacije, ki je rasla ob prisotnosti aidsa. Moja mama je bila pripadnica generacije, pri kateri so nezaščiteni spolni odnosi pomenili morebitno nosečnost, meni pa je nezaščiten spolni odnos predstavljal potencialnega morilca,“ je dodala Rosario, ki pravi, da je bila v srednji šoli priča mnogim primerom, kjer so se zaradi nezaščitenih spolnih odnosov njeni sovrstniki okužili z aidsom ali pa so punce prezgodaj zanosile. Pravi, da je vse to 'izživela' v filmih, kjer je igralka pogosto zavzela vlogo spolno aktivnih žensk, odvisnic itd. Zaključuje, da jo je prav mama navdihnila tudi za humanitarno delo, saj je pri njej videla vzor ženske, ki ji je bilo mar za težave drugih ljudi.

"Moja mama je pomagala organizaciji, ki je brezdomcem, obolelim za aidsom, nudila dom. Pogosto sem ji pomagala počistiti hiše preminulih ljudi, da bi lahko v njih zaživel nekdo drug. Mama me je navdihnila, da pomislim na druge ljudi in jim pomagam,“ zaključuje Rosario.

Čeprav povsem učinkovitega zdravila proti aidsu zaenkrat še ni, pa obstajajo načini, kako omiliti simptome okužbe z virusom HIV in obolelim izboljšati kakovost življenja. V Sloveniji je bilo od leta 2010 do 23. novembra lani prepoznanih 364 novih diagnoz okužbe z virusom HIV. Za aidsom je umrlo 26 bolnikov (vir: www.zd-lj.si).

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587