Vizita.si
Hude bolečine, ki jih je doživljala dolga leta, je skušala v javnosti prekriti z nasmeškom.

Novice

Razkrila šokantno resnico o zloglasnem posnetku

K.P.
31. 08. 2012 14.49
4

Ko je javnost zagledala posnetek Paule Abdul iz leta 2007, je bila naravnost šokirana. Začela so se ugibanja, ali je pevka morda podlegla mamilom, a resnica je bila povsem drugačna.

Hude bolečine, ki jih je doživljala dolga leta, je skušala v javnosti prekriti z nasmeškom.
Hude bolečine, ki jih je doživljala dolga leta, je skušala v javnosti prekriti z nasmeškom.FOTO: Reuters

Na prvi pogled se je dolga leta zdelo, da je življenje Paule Abdul popolno, vendar je bila resnica daleč od tega. V ozadju blišča in uspeha je zvezdnica prenašala hude telesne bolečine, o katerih je tokrat spregovorila s slavnim ameriškim zdravnikom Mehmetom Ozom v oddaji The Dr. Oz Show. Da ima pevka resne težave, je leta 2007 razkril intervju za The Morning Show, v katerem se je Paula vedla nadvse neobičajno. Na podlagi videnega sklepi mnogih, da je pevka podlegla težavam z mamili ali alkoholom, niso bili nič presenetljivega, zvezdnici pa je omenjeni intervju pošteno odprl oči. Spoznala je, da svojih zdravstvenih težav ne more prekrivati več.

Pri Pauli Abdul so se bolečine začele pri vratu in potovale po roki do prstov, ki so ostali v krču.
Pri Pauli Abdul so se bolečine začele pri vratu in potovale po roki do prstov, ki so ostali v krču. FOTO: iStockphoto

"Videla sem posnetek tega intervjuja in zelo me je razžalostilo. Mislila sem, da ravnam pravilno, če sem pogumna in ljudem ne povem, da trpim za težko boleznijo živcev," je začela s pripovedovanjem v oddaji. Prenašanje vseh bolečin in hudo pomanjkanje spanca je pri Pauli privedlo do točke, ko svojih zdravstvenih težav ni mogla več preživljati v tišini. Izkazalo se je, da za njeno neobičajno vedenje niso kriva mamila, kot je bilo slišati v govoricah, temveč je bil resnični razlog neobičajnega vedenja refleksna simpatična distrofija (RSD).

"Bolečine so vedno izvirale pri mojem vratu, nato pa so se preselile na desno ramo in po celi desni roki. Prsti desne roke so bili v krču. Bilo je kot ogenj, ostra bolečina in zbadanje ..., kot bi nekdo po meni stalno udarjal s trdim predmetom," opisuje Paula, ki dodaja, da se bolečini naučiš prilagoditi, vendar veš, da to ni normalno. Na vprašanje, kako si je lajšala bolečine, odgovarja: "Med brskanjem po internetu sem spoznala, da nisem sama s to težavo. Sicer pa je led postal moj najboljši prijatelj. Naučila sem se spati na ledenih obkladkih, po zaslugi katerih sem se zbudila z malce boljšim počutjem. Nato sem našla skupinico zdravnikov, ki so mi povedali, da je rešitev v prehrani, v kateri mi je primanjkovalo vitaminov in mineralov."

Pevka, ki bo kmalu praznovala abrahama, zatrjuje, da redno uživa omega 3 maščobne kisline, ne uživa alkoholnih pijač, nikoli ni bila kadilka, vnaša dodatne količine vitamina B12, opustila je kofeinske napitke, presna zelenjava pa ji pomaga blažiti vnetja. 

Motnja RSD se je pri Pauli razvila kot posledica poškodb, ki izvirajo še iz najstniških let. Kot navijačica je med treningom utrpela hudo poškodbo, ki je zahtevala kirurški poseg, a ga je odklonila in se odločila živeti s svojo poškodbo. Leta 1991, ko je bila že svetovno znana glasbenica, si je med plesnimi vajami zlomila nogo. Le leto pozneje ji je prometna nesreča povzročila hude poškodbe vratu, leta 1993 pa je bila udeležena v letalski nesreči, po kateri je bila delno paralizirana in zaradi katere je prestala kar 15 operacij na hrbtenici. Vse omenjene poškodbe so na njenem telesu pustile kronično bolečino, ki jo je v javnem življenju skušala skriti z nasmeškom na obrazu. Prav zato dolgo časa nihče ni niti slutil, da je njeno zasebno življenje ena sama bolečina.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587