Vizita.si
Na jedilniku Jessice Albe se pogosto znajdejo sadje in zelenjava, pusto meso, ribe, manj masten sir.

Novice

Kaj jedo seksi zvezdnice?

E. D.
26. 01. 2011 14.01
3

Le kaj je Jessica Alba, da je tako postavna? Kaj se znajde na krožniku 40-letne manekenke in mame treh otrok Claudie Schiffer? Katere so slastne pregrehe pred kratkim znova samske Scarlett Johansson? Preverite …

Na jedilniku Jessice Albe se pogosto znajdejo sadje in zelenjava, pusto meso, ribe, manj masten sir.
Na jedilniku Jessice Albe se pogosto znajdejo sadje in zelenjava, pusto meso, ribe, manj masten sir. FOTO: Google
Jessica Alba skrbno pazi na prehrano. Je zdravo in čim manj kalorično, pazi pa tudi, da so porcije, ki jih zaužije, čim manjše. Na njenem jedilniku se tako pogosto znajdejo sadje in zelenjava, pusto meso, ribe, manj masten sir. Izogiba se kaloričnim pijačam, kot so sladki sokovi in alkohol, in dnevno menda popije od dva do tri litre navadne vode. Včasih pa si vendarle privošči tudi kakšno malo bolj redilno dobroto. ''Včasih moraš pač nekoliko popustiti in si pogledati skozi prste ter si privoščiti čokolado, če si jo pač želiš,'' pravi simpatična rjavolaska.

Podobno filozofijo prehranjevanja ima tudi njena soimenjakinja in igralska kolegica Jessica Biel. 28-letnica namreč pravi, da je skoraj ves čas, a da so obroki, ki jih užije, razmeroma majhni. ''Ne živim z mislijo, da si določenih stvari ne smeš privoščiti. Jesti moraš, kar koli imaš rad, a porcije naj bodo majhne. Jaz na primer hrano, ki jo dobim na mizo, vedno razdelim na pol in pojem samo polovico postreženega obroka,'' je neki ameriški reviji zaupala Jessica. Seveda pa zavoljo lepe, vitke postave vendarle poskuša jesti čim manj sladkarij in redilne, mastne hrane.

Igralka Scarlett Johansson je danskega rodu in naravnost obožuje dansko hrano.
Igralka Scarlett Johansson je danskega rodu in naravnost obožuje dansko hrano. FOTO: Reuters

Igralka Scarlett Johansson je danskega rodu in naravnost obožuje dansko hrano. ''Kadar uspem odpotovati na Dansko, sem res srečna. A se tam tudi vedno zredim, ker se ne morem upreti vsej tej njihovi slastni hrani, pove 26-letnica, ki ima menda tako kot dansko hrano nadvse rada tudi sir. Težko pa se upira celo hitri hrani, kot so hamburgerji in cvrt krompirček, picam, torticam … ''Všeč mi je okus, ki ga ima cvrta hrana,'' priznava. ''Sicer pa sem tudi jaz povsem običajno dekle. Imam svoje 'debele' dneve in nikoli ne bom super vitka. Nisem namreč tip ženske, ki bi vstala ob šestih zjutraj in se odpravila na tek. Vedno pa poskušam kar se da zdravo in kakovostno jesti ter tudi hodim zelo veliko.''

Jennifer Aniston in Barbara Streisand - 6
Jennifer Aniston in Barbara Streisand - 6 FOTO: www.harpersbazaar.com

Manekenka Claudia Schiffer je pri 40 letih in po treh porodih še vedno videti odlično. Zasluge za to gredo temu, da strogo pazi, kaj in kako je. Do opoldneva ne je ničesar drugega kot sadje in tudi sicer se na njenem jedilniku znajde veliko sadja, zelenjave ter sestavljenih ogljikovih hidratov. ''Skrbno pazim, koliko kalorij zaužijem. Tako med posameznimi obroki, za malico spijem le paradižnikov sok ali zeliščni čaj. Za kosilo jem na primer solato ali zelenjavno juho, za večerjo pa piščančjo ali tunino solato ali pa navaden piščančji zrezek ter zelenjavo,'' je razkrila Claudia, ki še pravi, da se sicer izogiba strogim dietam, saj verjame, da te le pokvarijo metabolizem.

Jennifer Aniston za lepo in zdravo telo menda skrbi s tako imenovano Zona dieto, ki temelji na prepričanju, da je za hujšanje bistvenega pomena zaužiti ravno pravo razmerje ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. Natančneje, v posameznem obroku naj bi zaužili 40 odstotkov ogljikovih hidratov, 30 odstotkov beljakovin in 30 odstotkov maščob, pri čemer ne smemo pozabiti, da naš organizem potrebuje predvsem dovolj omega-3 maščobnih kislin. Porcija posameznega obroka mora seveda biti zmerna, dieto pa je treba dopolniti še z zmerno telesno aktivnostjo, pravijo poznavalci. Res pa je, da ima Jennifer osebnega kuharja, ki jo je naučil pripravljati zdrave in hranljive obroke, v katerih je ravno pravšnje razmerje vseh za telo bistvenih sestavin. Pa še to, vsa namigovanja, da za zavidljivo postavo skrbi tudi tako, da je otroško hrano, je skoraj 42-letna igralka pred kratkim odločno zanikala.

Pop ikona Madonna je v svojem prehranjevanju prav tako zelo dosledna in striktna. Madonna namreč skrbno pazi, kaj vnese v svoje telo. Za večji volumen mišic mora poskrbeti za zadosti beljakovin, a raje kot po živalskih posega po rastlinskih proteinih, ki se na primer nahajajo v tofuju in soji, čeprav si privošči tudi pusto piščančje ali puranje meso ter kakšno ribo. Pri ogljikovih hidratih pazi, da so kompleksni in ne enostavni, na veliko pa se izogiba hitri hrani in celo prehranjevanju v restavracijah. ''Ne jem rada hrane, ki jo pripravijo v restavracijah. Nikoli ne moreš povsem vedeti, kaj je notri in kako je pripravljena, kajne?'' je povedala Madonna.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587