Vizita.si
image (28)

Novice

Facebook izboljšuje samopodobo

K.B.
15. 03. 2011 07.26
1

Ste nesamozavestni? Potem si odprite Facebook profil. Družabna mreža, kjer si lahko pripenjate najrazličnejše fotografije, videoposnetke in vam prijatelji vse to komentirajo, namreč po zadnjih raziskavah pozitivno vpliva na samozavest njenih uporabnikov.

Čeprav zadnje čase predvsem poslušamo o negativnih posledicah družabnih omrežij, pa je zadnja ameriška raziskava univerze Cornell pokazala, da ima tudi pozitivne učinke. In sicer predvsem na tiste, ki imajo težave s svojo samopodobo. Preučevali so vedenje 63 študentov in jih razdelili v tri skupine. Prva je imela neomejen dostop do Facebooka, druga omejen, tretja ga ni uporabljala. Na koncu so študentje izpolnili vprašalnik, s katerim so preiskovalci merili njihovo samopodobo. Pokazalo se je, da so imeli mladostniki, ki so uporabljali Facebook, boljšo samopodobo kot tisti, ki ga niso.

Ne le to, raziskava je še pokazala, da družabna omrežja pomagajo tudi ljudem, ki sicer težko vzpostavljajo komunikacijo in se izogibajo direktnim stikom z ljudmi, saj jim ta prinaša negativne občutke in strah. Prav preko družabnih omrežij pa se lažje sprostijo in tako lažje komunicirajo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587