Vizita.si
image (28)

Novice

Razlil se mu je slepič. A kar je sledilo, je bilo še hujše odkritje

L. E.
28. 07. 2016 08.47
7

39-letni Adrian še nikoli ni bil v bolnišnici. Februarja 2011 pa se je v njej iznenada znašel, ko ga je začel boleti trebuh. Težave je povzročal slepič. A medtem ko je čakal na operacijo, se mu je razlil. Takrat pa so zdravniki odkrili še nekaj hujšega.

Zaradi odkritja, ki je sledilo, je bilo za Adriana Hoskena razlitje slepiča res ogromna katastrofa. Ne samo, da se je slepič razlil, preden je prispel v operacijsko dvorano, kjer naj bi mu ga urgentno izrezali. Zdravniki so ugotovili, da je bil slepič rakav, kar se zgodi zelo redko. Če bi mu ga še pravočasno izrezali, bi mu rešili življenje dvakratno, ne le enkratno. Rešili bi ga raka. A s tem ko se je razlil, je nad Angležem obvisela še grožnja rakavega obolenja.

Rak se je razširil. Čez dve leti so mu diagnozirali raka v trebušni votlini, jetrih in želodcu. "Če se mi slepič ne bi prej razlil, bi ga izrezali in raka bi se znebil," pripoveduje Adrian. "Samo 39 let imam, hudo mi je, da moram zapustiti ženo in otroka." Trenutno so mu po vrsti operacij in kemoterapiji namreč zdravniki morali povedati, da mu ne morejo pomagati. A družina upa na čudež. Ne le enkrat, temveč kar dvakrat so ga namreč že doživeli. Po diagnozi raka so zdravniki dejali, da bosta z ženo Angelo težko zanosila po naravni poti. Testiranje je pokazalo, da ima Adrian samo še malo zdravih spolnih celic.

Angela si je želela otroka navkljub Adrianovi bolezni. Odločila sta se, da bo dal shraniti svojo spermo, preden se zaradi zdravljenja še poslabša. In odločila sta se, da bosta poskusila z umetno oploditvijo. Pripravila sta se že v mislih na to, da imata zelo malo možnosti. A zgodil se je čudež. Angela je zanosila po naravni poti. In to dvakrat. Danes imata dveletnega sina Noaha in devetmesečno Adrielo"Zdravniki so Adrianu povedali, da ima močno zmanjšano število zdravih spermijev, zato sva bila šokirana, ko sem rodila po naravni poti," pove Angela. "Čutiva, da sta Noah in Adriela dva čudeža."

Pred mesecem dni so zdaj očetu dveh otrok zdravniki dejali, da ne morejo več ničesar storiti. Da ima pred seboj le še nekaj tednov življenja. Z Angelo spet ne nameravata obupati. Zbirata denar, da bi mu omogočila alternativno zdravljenje. Preizkusila bosta viroterapijo, ki stane 30 tisoč funtov na leto (35 tisoč evrov). Poteka tako, da v telo vbrizgajo dober virus, ki napade rakave celice. Del zdravljenja je še imunoterapija, ki okrepi naravne zmožnosti telesa, da se bori proti bolezni. "Ne vemo, ali bo delovalo. Ampak radi bi preizkusili vse, kar mu lahko pomaga," pove Angela. "Verjamem, da bo ozdravel. Zgodili so se nama že čudeži in lahko se še eden."

Adrian pa pravi: "Rad bi živel do leta 2025, ko bo Adriela stara 10 let, in seveda še dlje, da bi videl vnuke. Oktobra bom dopolnil 40 let in to bi rad praznoval. Kot tudi 10-letnico najine poroke naslednjega februarja. Ne vem, koliko imam še življenja pred seboj, a odločen sem, da bom živel. Dejali so mi, da ne morem imeti otrok pa jih imam." Marsikaj je mogoče.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587