Vizita.si
Cepivo naj bi krepilo moč imunskega sistema in ga spodbujalo, da hitreje in učinkoviteje uničuje rakave celice.

Novice

Razvili cepivo proti levkemiji

E.T.
04. 01. 2010 15.23
9

Britanski raziskovalci so ustvarili cepivo za bolnike, ki so uspešno premagali levkemijo. Cepivo naj bi krepilo bolnikov imunski sistem in preprečevalo, da bi se smrtonosna bolezen vrnila.

Cepivo naj bi krepilo moč imunskega sistema in ga spodbujalo, da hitreje in učinkoviteje uničuje rakave celice.
Cepivo naj bi krepilo moč imunskega sistema in ga spodbujalo, da hitreje in učinkoviteje uničuje rakave celice.FOTO: iStockphoto
Znanstveniki, ki so razvili čudežno cepivo, pravijo, da je namenjeno tistim rakavim bolnikom, ki so pravkar prestali zdravljenje s kemoterapijo ali celo presaditev kostnega mozga in ki so levkemijo uspešno premagali. Da pa se bolezen ne bi ponovila, naj bi poskrbelo ravno cepivo, ki krepi moč imunskega sistema in ga spodbudi, da hitreje in učinkoviteje uničuje rakave celice, pravijo raziskovalci.
Cepivo je namenjeno bolnikom, ki so uspešno premagali levkemijo. Preprečevalo naj bi, da bi bi se smrtonosna bolezen vrnila.
Cepivo je namenjeno bolnikom, ki so uspešno premagali levkemijo. Preprečevalo naj bi, da bi bi se smrtonosna bolezen vrnila.FOTO: Reuters

''To cepivo deluje na podoben način kot druga cepiva,'' razlaga profesor Farzin Farzaneh iz londonske univerze. ''Imunski sistem je namreč narejen tako, da nekaj zazna kot tujek in to uniči. Cepivo pa tovrstno delovanje imunskega sistema spodbuja. To cepivo tako predstavlja veliko priložnost in upanje za zdravljenje levkemije in morda tudi drugih vrst raka.'' Raziskovalci še pravijo, da je novo cepivo že nared, da se preiskusi na ljudeh. Tako bodo prve bolnike v kratkem cepili najprej v New Yorku, nato pa bo cepivo na voljo bolnikom z rakom po vsem svetu.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587