Vizita.si
image (28)

Novice

Rekli so ji, da je debela, in nalašč je objavila to fotografijo

L.E.
08. 01. 2016 15.14
32

To je prvo leto, ko ni sprejela zaobljube, da bo svoje telo preoblikovala, pove 31-letna Američanka Molly. Nekateri ji pravijo, da je debela, drugi, da je presuha, ona pa želi s to fotografijo vsem povedati, da je pomembno, da si zadovoljen s seboj takšen, kot si.

 

 

This is my body. This not a before picture. This is not an after picture.This just happens to be what my body looks...

Posted by Molly Galbraith on Friday, January 1, 2016

 

31-letna Molly Galbraith iz Kentuckyja je trenerka fitnesa, ki je nekoč tudi tekmovala v bodybuildingu. Na svojem Facebook profilu je objavila fotografijo v kopalkah in pritegnila ogromno pozornosti. A ne zaradi svojega telesa, temveč zaradi sporočila, ki ga je želela z objavo posredovati. Američanka je to fotografijo delila z namenom, da ljudem položi na srce, da se morajo vzljubiti takšni, kot so. Potem šele lahko začnejo bolj zdravo jesti ali se več gibati. Ker to potem delajo, ker želijo narediti nekaj dobrega zase, ne, ker bi želeli imeti telo, ki ga bodo drugi občudovali.

"To ni fotografija prej. To ni fotografija potem," je zapisala. "Tako je bilo moje telo videti nekega torka v decembru 2015. To je moje življenje." Nadaljuje: "Kolikor se spomnim, vedno sem si želela, da bi moje telo izgledalo drugače. Nikoli moje telo zame ni bilo dovolj dobro. V zadnjih letih pa sem se naučila, da sem do svojega telesa in sebe bolj sočutna. Ko delam kot trenerka z ženskami – ne mislim več, da je moje delo, da jim pomagam spremeniti telo, ampak da jim pomagam, da se v svoji koži počutijo bolje." Svojega telesa ne smemo sovražiti, meni. Treba je biti zadovoljen s seboj v vsakem trenutku. Tudi, če si želiš, da bi bil drugačen ali boljši.

Pripoveduje, kako je bila dolgo največja sovražnica svojega telesa. Kako je njena teža skozi leta nihala. Zato, ker ima rada tako beljakovine in zelenjavo kot sladoled in queso (mehiško omako iz sira). Zato, ker je imela tudi obdobje, ko je pretiravala s hitro hrano in ponočevala.  Pa tudi, ko se je ukvarjala z bodybuildingom in svoje telo dobesedno mučila. Leta 2009 se je morala spopasti s hipotirozo, s ščitnico, ki je postala premalo aktivna. Imela je policistične jajčnike. Pred tremi leti ji je umrl oče in takrat je žalost utapljala tudi v hrani in se zredila. "Skozi ves ta čas so moje telo vedno sodili in ocenjevali in kritizirali. In na podlagi tega so celo sodili, kako dobra trenerka sem in kako dobra oseba sem." Kaj je spoznala? Da je v preteklosti preveč razmišljala o tem, kako bi rada izgledala drugače. Šele sedaj se je naučila, da se mora imeti rada ne glede na vse. "Danes je to telo, ki ga imam rada in ga cenim. In pomembno mi je samo, kaj o njem mislim sama. To je prvo leto, ko nisem sprejela novoletne zaobljube, da bi rada svoje telo spremenila. In počutim se bolj svobodno in predvsem veliko bolje."

 

Today's my birthday!! <3And last night I had the pleasure of hanging out and celebrating my birthday with my family,...

Posted by Molly Galbraith on Monday, July 27, 2015
 

Last night's workout consisted of Turkish Getups, Bent Presses, annnnnnd.....Filming a bunch of exercises for an...

Posted by Molly Galbraith on Friday, April 3, 2015

 

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587