Vizita.si
image (28)

Novice

Od 286 kg debeluščka do postavnega trenerja

Ni.J.
09. 05. 2010 10.10
6

Na internetu vsak dan lahko prebiramo zgodbe ljudi, ki so izgubili nepredstavljive količine kilogramov. No, preverite kateri 'debeluščki' so izgubili skupaj skoraj dve toni in se uvrstili med rekorderje v hujšanju!

1. Manuel Uribe: Izgubil je skoraj 450 kilogramov!

Manuelova zgodba o uspehu se je dotaknila mnogo ljudi. Manuel Uribe Garza iz Mehike je nekdaj tehtal 597 kilogramov, po letu 2001 pa zaradi debelosti ni mogel več vstati iz postelje. Ker je teža resno ogrožala njegovo zdravje, je s pomočjo zdravnikov in strokovnjakov za prehrano shujšal neverjetnih 450 kilogramov. Vsesplošno medijsko pozornost je pritegnil januarja 2006, a je takrat zavrnil ponudbo, da bi mu operativno zmanjšali želodec. Marca 2007 mu je uspelo shujšati 120 kilogramov, do konca leta 2008 je tehtal že 360 kilogramov, do danes pa naj bi mu uspelo izgubiti približno 450 kilogramov.

2. David Smith: Izgubil je 180 kilogramov in postal trener fitnesa

David Smith je še leta 2003 tehtal 286 kilogramov. Odločil se je, da bo spremenil svoj življenjski slog in to izključno s kolesarjenjem in telovadbo. Po štirih letih je tehtal samo še 100 kilogramov, vendar pa mu je ostalo na telesu ogromno viseče kože. Odločil se je za operacijo, s katero so mu odstranili odvečno kožo. Od takrat je videti prav tako kot ostali fantje njegovih let, postal pa je kvalificiran osebni trener.

3. Rosalie Bradford: Guinnessova rekorderka med ženskami

Rosalie Bradford je sicer leta 2006 preminila, a ji še vedno pripada naziv Guinnessove rekorderke med ženskami, ki so največ shujšale. Od leta 1987 je Rosalie tehtala neverjetnih 540 kilogramov, zato je kar osem let preživela nepremična v postelji. Prijatelji in Richard Simmons, strokovnjak za hujšanje, so jo prepričali, da se je začela gibati, najprej v mejah svojih sposobnosti. Sprva je lahko le ploskala z rokama, nato pa je z veliko truda shujšala skupaj kar 416 kilogramov! Kljub vloženemu trudu pa je Rosalie v zadnji izmed petih operacij za odstranitev odvečne kože tragično umrla zaradi zapletov.

4. John Stone: Hotel je izgubiti trebuh, postal je osebni trener

John Stone je prava spletna legenda. Nekdanji zagrizeni športnik se je v določenem trenutku v življenju popolnoma zapustil, leta 2003 pa odločil, da bo svoje življenje ponovno spravil v red. Zadal si je trden cilj, da bo izgubil trebuh, ki se mu je nabral z leti. Po petih letih je bil že popolnoma neprepoznaven. Postal je bodybuilder in dokazal, da je trdna volja najpomembnejša za uspeh!

5. Rob Cooper: V dveh letih je izgubil 140 kilogramov

Rob Cooper je tehtal 215 kilogramov. S pomočjo zdrave prehrane in gibanja, hodil je približno 20 minut na dan, je v dveh letih in pol izgubil 140 kilogramov maščobe. Zatem se je začel ukvarjati z dvigovanjem uteži in pridobil 22 kilogramov mišične mase. Rob je danes zdrav moški, ki sledi zdravemu prehranjevalnemu načrtu in zaprisežen športnik.

6. Jon Brower Minnoch: V 16 mesecih lažji za 419 kilogramov!

Jon Brower Minnoch se je rodil leta 1941 in nekoč veljal za najtežjega človeka na svetu. Leta 1978, na vrhuncu svoje 'debele' kariere, je tehtal enormnih 635 kilogramov, zato je moral biti hospitaliziran. Zatem je moral na strogo dieto, po kateri je lahko zaužil 1200 kalorij dnevno in s pomočjo katere je v pičlih 16 mesecih shujšal 419 kilogramov, kar pomeni, da je vsak mesec izgubil približno 22 kilogramov. Na žalost pa je leta 1981 ponovno zredil za 89 kilogramov in dve leti kasneje umrl težak 362 kilogramov.

7. Michael Hebranko: Nekoč najdebelejši na svetu, danes tehta 90 kilogramov!

Michael Hebranko je bil znan po svoji morbidni debelosti. Sodil je med najtežje ljudi na svetu, po tem, ko je bil hospitaliziran, pa je v 19 mesecih shujšal iz 411 kilogramov na 90, obseg pasu pa se mu je iz 290 centimetrov zmanjšal na 91. s tem se je leta 1990 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Nekaj maščobe je izgubil s pomočjo operacije, večino pa je izgubil zaradi pravilne prehrane in veliko gibanja. Zatem je začel po svetu predavati o hujšanju, lastnih dosežkih in pomenu zdrave prehrane, sedem let kasneje pa se je ponovno zredil na 453 kilogramov in bil spet hospitaliziran. Leta 1999 je tehtal že 500 kilogramov, kar je bila njegova največja dosežena teža.

8. Steve Vaught: Hujšati je začel s pohodom čez ZDA

Steve Vaught si je leta 2005 postavil zelo visok cilj – da bo prehodil ZDA. Ko je začel s pohodom, je tehtal namreč 190 kilogramov, poleg tega pa je trpel zaradi hude depresije, ker je v prometni nesreči po nesreči ubil dva pešca. Med svojim podvigom je shujšal 45 kilogramov, njegova pot pa ni minila brez zapletov. Pojavljala so se namreč številna vprašanja ali je dejansko prehodil celo pot ali se je vmes tudi peljal, saj so ljudje pričakovali, da bo izgubil več kilogramov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587