Vizita.si
image (28)

Novice

Rekordno! Na nogi ima 85 kg težak tumor

Ni.J.
18. 06. 2011 11.48
5

31-letni moški iz Vietnama živi z rekordno velikim tumorjem na nogi. Ta namreč tehta neverjetnih 85 kilogramov, razrašča pa se mu že vse od rojstva.

Nguyen Duy Hai iz Vietnama se s tumorjem na desni nogi spopada, že odkar pomni zase, saj se mu je tvorba začela razraščati že takoj po rojstvu leta 1980. Ko je imel štiri leta, je bila njegova desna noga že precej večja od leve, ko je imel 17 let, pa je tehtala že 25 kilogramov.

Kljub temu da so mu pred 14 leti desno nogo, v upanju, da se bo tvorba nehala razraščati, amputirali pod kolenom, se rast tumorja še ni nehala. Tumor je rasel še hitreje in povzročil deformacijo hrbtenice, posledično pa sta se mu skoraj v celoti zarasli ritnici. Tumor sedaj meri nekaj manj kot 100 centimetrov v širino in tehta kar 85 kilogramov. ''Ničesar ne morem početi,'' pravi 31-letnik iz mesta Da Lat. ''Vse, kar lahko počnem, je, da sedim ali ležim.''

Za Haia trenutno skrbi njegova 61-letna mati. Njegov tumor je največji kadar koli zabeležen v Vietnamu, njegova družina pa nima veliko denarja in mu ne more omogočiti kakovostnega zdravljenja ter plačati še ene operacije. Tumor k sreči ni rakav in je najverjetneje posledica genetske okvare, a Haia močno ovira pri vsakdanjem življenju. Zaradi teže tvorbe težko spi in živi v hudih bolečinah. Zato Hai prosi za pomoč. Če bi lahko prestal vnovično operacijo, med katero bi mu odstranili tvorbo, bi namreč lahko spet normalno živel, hodil in končno lahko sam poskrbel zase.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587