Vizita.si
Če ne bi imela silikonskih vsadkov, bi bila danes mrtva!

Novice

Medicinsko sestro so rešili silikonski vsadki!

Ni.J.
26. 02. 2010 11.44
0

V zobno ambulanto v Simmi Valley je nekega dne prikorakal oborožen moški in ustrelil medicinsko sestro v prsi, ustreljena Lidya Carranza pa je čudežno preživela – rešili so jo silikonski vsadki!

Če ne bi imela silikonskih vsadkov, bi bila danes mrtva!
Če ne bi imela silikonskih vsadkov, bi bila danes mrtva!FOTO: iStockphoto

Lidya Carranza se je z možem v Simmy Valley preselila pred desetimi leti, da bi lahko srečno živela v umirjeni soseski. Pri 35 letih se Lidya ni več dobro počutila v svoji koži, zato si je dala povečati prsi. “Imela sem povešene prsi in nikakor nisem mogla najti obleke, ki bi to prikrila. Zato sem se odločila za operacijo in si prsi povečala z velikosti B na D.“

Nekega dne, ko je Lidya sedela v pisarni družinske zobne ambulante, pa je mož njene sodelavke, Jamie Paredes, kar naenkrat prikorakal v pisarno, oborožen s polavtomatsko jurišno puško. Ustreliti je hotel svoj ženo, ki je pred kratkim vložila vlogo za ločitev. V tistem trenutku je pridrvel brat Paredesove žene, ki je prav tako zaposlen v isti ambulanti in Peredesa poskušal prepričati, naj odloži puško, a ga je ta med prerivanjem ustrelil v trebuh. Lidya je takrat stala le nekaj centimetrov stran od Jamiejeve žene. Jamie je začel nekontrolirano streljati po pisarni, pri tem pa je ubil svojo ženo in ustrelil Lidyo.

Silikonski vsadki so ublažili udarec naboja pri strelu in prerazporedili silo, zato naboj ni prišel do srca.
Silikonski vsadki so ublažili udarec naboja pri strelu in prerazporedili silo, zato naboj ni prišel do srca.FOTO: iStockphoto

Lidya je bila najprej ustreljena v desno roko. Pretvarjala se je, da je mrtva, potem pa je pobesneli moški puško usmeril naravnost v njeno srce in sprožil še zadnji strel. “Nisem si upala odpreti oči. Naenkrat sem v prsih začutila udarec, občutek pa sem imela, da se mi je v prsih nekaj razlilo. Mislila sem, da bom umrla,“ pravi.

Enakih misli je bil tudi njen mož Benny Carranza, ki je bil ravno v mestu, ko je slišal, da je v ambulanti prišlo do streljanja. “Ustrašil sem se za svojo ženo in nemudoma oddrvel v ambulanto, v kateri je delala.“ No, Lidya je strel preživela, Jamieja pa so obsodili za umor in poskus umora.

Lidya pa ima sedaj drugačne težave. “S svojimi dojkami sem bila prej izjemno zadovoljna, sedaj pa se jih sramujem. Po streljanju sem napako skušala prikriti s silikonskimi vložki, a mi je ta enkrat sredi ambulante padel iz modrčka,“  v zadregi razlaga. “Videz močno načenja mojo samozavest, a moram pred operacijo počakati, da se mi rana popolnoma zaceli.

Lidya je že poiskala kirurga, ki ji bo napravil rekonstrukcijo prsi, a je poseg izjemno drag.

Imela je izjemno srečo,“ pravi dr. Ashkan Ghavami, ki bo Lidyo operiral. Na račun 'čudeža' ji bo pomagal zbrati nekaj denarja za operacijo, saj je prepričan, da je vsadek absorbiral večino odboja krogle in tako preprečil poškodbo prsnega koša.

Rentgensko sliko sem si zelo dobro ogledal,“ pravi. “Delci naboja so bili od srca in drugih vitalnih organov oddaljeni le nekaj milimetrov. Če ne bi imela silikonskih vsadkov, je danes ne bi bilo več med nami,“ še dodaja.

Tudi Scott Reitz, inštruktor za strelno orožje, pravi, da še nikoli ni videl, da bi nekdo lahko preživel tak strel in da je prepričan, da brez vsadka ne bi preživela. “Že zdrava pamet nam pove, da vsaka stvar, ki zmanjša hitrost naboja, zmanjša tudi njen učinek,“ pravi in dodaja, da bi silikonski vsadek dejansko lahko pomagal Lidyi preživeti, saj deluje kot nekakšna blazina. “Ne trdim, da so silikonski vsadki enakovredni neprebojnemu jopiču,“ pravi. “Zato se ne odločajte za tovrstne operacije samo zato, da bi se zaščitili.“
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587