Vizita.si
suhe oci 1 800 600

Novice

/ Oglas

Rešitev za suhe, razdražene in utrujene oči

P.R.
20. 04. 2023 05.00
0

Sodoben življenjski slog pušča posledice tudi na očeh. Ocenjuje se, da bi lahko do 50 odstotkov Slovencev imelo težave s suhimi očmi. Poglejte, kako si lahko pomagate sami.

Zakaj točno pride do suhih oči?

Suhe oči se pojavijo zaradi nestabilnega solznega filma. Vzrok za to je premajhno izločanje ali prekomerno izhlapevanje solzne tekočine.

Na prekomerno izhlapevanje najbolj vplivajo okoljski dejavniki, kot so suh zrak v prostorih in zunaj, izpostavljenost pihanju klimatskih naprav ali vetru na prostem ter delo z računalniškimi in drugimi zasloni. 

Premajhno izločanje solzne tekočine je medtem največkrat posledica fizioloških dejavnikov. 

S težavami suhih oči se poleg tega srečujejo tudi mnogi uporabniki kontaktnih leč.

Idealna vlažnost zraka

Če se želite izogniti težavam, ki jih povzroča suh zrak, poskrbite, da bo relativna zračna vlažnost v prostoru med 40 in 60 odstotki. Mnogokrat je to sicer lažje reči kot storiti. V službi, na fakulteti ali na letalu ne morete vplivati na vlažnost in kakovost zraka. Marsikdaj se zgodi celo, da ste primorani sedeti v bližini zračnika ali klimatske naprave, ki suh zrak piha neposredno v vas. Takrat si lahko pomagate s kapljicami za suhe oči.

Suh zrak v prostorih zaradi ogrevanja pozimi in hlajenja poleti je pogost vzrok suhih oči.
Suh zrak v prostorih zaradi ogrevanja pozimi in hlajenja poleti je pogost vzrok suhih oči.FOTO: Arhiv naročnika

Pri delu z računalnikom ne pozabite mežikati

Delo z računalnikom že sicer običajno poteka v prostorih, kjer ste izpostavljeni suhemu zraku. Težava pa lahko pride še bolj do izraza, če se tako zatopite v delo, da "pozabite" mežikati. S tem ko med zrenjem v zaslon mežikate manj pogosto kot bi sicer, se površina oči še bolj suši. 

Nasvet, da med delom z računalnikom več mežikajte, je sicer enostaven, a v praksi se ga je težko vedno držati. Ko se človek zatopi v delo, hitro pozabi na vse ostalo. Tudi v tem primeru pridejo na pomoč kapljice za suhe oči.

Suhe oči kot posledica fizioloških dejavnikov

Pri nekaterih ljudeh so težave s suhimi in razdraženimi očmi lahko posledica alergij, hormonskih sprememb in drugih fizioloških procesov, anatomskih značilnosti ali bolezenskih stanj. Po obravnavi pri oftalmologu, ki bo opredelil vzrok vaših težav, bo pogosto sledilo lajšanje simptomov s pomočjo kapljic.

Suhe oči so lahko tudi posledica hormonskih sprememb.
Suhe oči so lahko tudi posledica hormonskih sprememb.FOTO: Arhiv naročnika

Uporaba kontaktnih leč

Nošenje kontaktnih leč je eden od pogostih vzrokov za suhe oči. Vlažilne kapljice za oči so zato nepogrešljiv spremljevalec mnogih uporabnikov kontaktnih leč.

Simptome suhih oči je treba vzeti resno

Če pri sebi ali svojih bližnjih opazite simptome suhih oči, kot so srbenje, razdraženost, lahko tudi utrujenost oči, jih nikar ne ignorirajte. Zaradi premajhnega izločanja ali prekomernega izhlapevanja solzne tekočine lahko pride do vnetja in poškodbe celic na površini očesa. Posledično se lahko – če simptomov suhih oči ne lajšamo – znajdemo v začaranem krogu, ki vodi v vedno večje poslabšanje.

Vse kapljice za oči niso enake

Pri izbiri kapljic za oči je dobro, da posebno pozornost namenite sestavinam. Konzervansi povzročajo poškodbe celic površine očesa in tako poslabšajo suho oko, zato je pomembno, da kapljice ne vsebujejo konzervansov.

Pomembna pa je seveda tudi sestava kapljic. Kombinacija trehaloze 3 % in hialuronske kisline, ki jo najdemo v kapljicah Thealoz Duo, deluje na vse točke začaranega kroga suhih oči. Med drugim zmanjša izhlapevanje solznega filma in ga stabilizira, obnavlja in ščiti celice ter zmanjša vnetne procese na površini oči.

Kaj je trehaloza?

Trehaloza je naravni disaharid, ki ga najdemo v edinstveni rastlini z imenom jerihonska roža. Zaradi njenih izjemnih lastnosti jo nekateri imenujejo tudi roža življenja. 

Ta rastlina je namreč sposobna preživeti daljša obdobja brez vode – tudi do pol stoletja. Ko kasneje ponovno pride v stik z vodo, zaradi trehaloze spet ozeleni in se odpre.

Trehaloza namreč organizmom omogoča, da prenašajo daljše obdobje izsušitve ter jim daje visoko sposobnost zadrževanja vode. 

Klinično dokazano delovanje

Kapljice Thealoz Duo z edinstveno kombinacijo trehaloze 3 % in hialuronske kisline klinično dokazano vaše oči vlažijo, ščitijo in regenerirajo.

Kapljice Thealoz Duo zahvaljujoč inovativni kapalni plastenki ABAK ne vsebujejo konzervansov.

Vaše suhe in razdražene oči Thealoz Duo pomiri

Kapljice za oči Thealoz Duo s kombinacijo trehaloze 3 % in hialuronske kisline hitro in dolgotrajno odpravljajo simptome suhih oči. 

Na spletni strani lahko opravite tudi 10-sekundni test in preverite, ali imate tudi vi suhe oči.

Kliknite tukaj in preverite, ali imate tudi vi suhe oči >

Kapljice Thealoz Duo lahko kupite v vseh lekarnah in na spletu.

Kliknite za nakup kapljic Thealoz Duo >

Naročnik oglasa je podjetje INSPHARMA d.o.o. 

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587