Vizita.si
Pri lajšanju težav zaradi oslabljene sklenine si lahko pomagate z zobno pasto Pronamel®, ki sklenino krepi in utrdi.

Novice

Resnica o kislinah, ki razjedajo vaše zobe

K.B.
19. 06. 2015 07.55
0

Pomaranče, paradižnik, jagode in drugo sadje in zelenjava vsebuje veliko kislin, ki lahko 'razjedajo' naše zobe. Tako ni nenavadno, da se v Sloveniji z obrabljeno sklenino ali tako imenovano kislinsko erozijo spopada več kot 600 000 ljudi. Če so tudi vaši zobje rumenkasti, temnejši, prosojni ali vidno tanjši, se morda z njo spopadate tudi vi. Preverite, kako si pomagati.

Pri lajšanju težav zaradi oslabljene sklenine si lahko pomagate z zobno pasto Pronamel®, ki sklenino krepi in utrdi.
Pri lajšanju težav zaradi oslabljene sklenine si lahko pomagate z zobno pasto Pronamel®, ki sklenino krepi in utrdi.FOTO: iStockphoto
Ne le sadje in zelenjava, tudi kava, kis, gazirane pijače, vino in druge alkoholne pijače, pa ledeni čaj in športni napitki vsebujejo veliko kislin, ki dobesedno razjedajo našo zobno sklenino. Zobje tako postanejo bolj občutljivi in oslabljeni, s tem pa bolj nagnjeni k zobni gnilobi in bolezni dlesni. Na žalost prav številna živila, ki so sicer zdrava, najbolj prispevajo k slabljenju zobne sklenine, a s preprostim ukrepom lahko ublažite vpliv kislin. Pri tem si lahko pomagate s posebno zobno pasto in ustno vodo, ki je namenjena zaščiti sklenine pred kislinami v hrani in preprečevanju nadaljnje razgradnje le-te. Gre za Pronamel® zobno pasto in ustno vodo, ki vsebuje optimizirano formulacijo s fluoridom in katere minerali prodrejo globoko v površino sklenine, zmehčano sklenino aktivno krepijo in jo ponovno utrdijo, da spet postane zdrava, močnejša in bolj odporna na negativne učinke kislin v prehrani. Poleg tega ob uporabi dvakrat na dan zagotavlja tudi druge koristi za naše zobe.
Čeprav so sadje in zelenjava zdrava živila, pa vsebujejo veliko kislin, ki razjedajo naše zobe. Prav zato lahko po uživanju citrusov začutimo skelenje.
Čeprav so sadje in zelenjava zdrava živila, pa vsebujejo veliko kislin, ki razjedajo naše zobe. Prav zato lahko po uživanju citrusov začutimo skelenje. FOTO: Profimedia

1. Zaščititi pred posledicami kislinske erozije;
2. zaščititi pred učinkovanjem sladkornih kislih, ki predstavljajo glavni vzrok za nastanek zobne gnilobe;
3. ohranjati zdrave zobe in dlesni;
4. očistili in osvežili vaša usta.

Da bi preverili, ali ste tudi vi izpostavljeni kislinski eroziji, lahko opravite test, ki vam bo pomagal odkriti, kako vaše življensjke navade vplivajo na vašo sklenino. Test lahko opravite TUKAJ. Sicer pa se lahko obrnete tudi na svojega zobozdravnika, ki vam bo pomagal odkriti ali ste izpostavljeni tveganju za pojav kislinske erozije oziroma oslabljene sklenine.

Kako še preprečiti kislinsko erozijo?

Če želite prepreprečiti slabenje svoje sklenine, pomislite na to, kolikokrat na dan uživate kislo hrano ali pijače in pazite, naj bo čas stika takšne hrane in pijače z vašimi zobmi čim krajši. Izogibajte se dolgotrajnemu zadrževanju, premetavanju kisle hrane v ustni votlini ter zadrževanju kislih pijač v ustih ali srebanju. Če ste izpostavljeni tveganju za pojav kislinske erozije, vam utegne vaš zobozdravnik priporočiti uporabo zobne ščetke z mehkimi ščetinami in nizkoabrazivne zobne paste s fluoridom. Posvetujte se z zobozdravnikom, da boste lahko lažje obvladovali tveganje za kislinsko erozijo.

Podelili bomo 1000 brezplačnih vzorčkov!

V nagradni akciji bomo podelili 1000 brezplačnih vzorčkov zobne paste Pronamel Daily Protection (20 ml). Vse kar morate narediti je, da izpolnite prijavnico na spletni strani Zadovoljna.si in si še danes zagotovite svoj vzorček!

Na spletni strani Zadovoljna.si pa si lahko še pogledate videoprispevke, v katerih je bolj natančno predstavljena problematika kislinske erozije. Izvedli so tudi TEST resnice, ki kaže, koliko ljudi se v resnici spopada z oslabljeno sklenino.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650