Vizita.si
akupunktura

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Akupunkturist me je razkrinkal!

Jelica Žalig Grce
03. 09. 2009 15.46
0

Danes me je pri akupunkturi presenetil naš zdravnik Aleksander s svojo izjavo, da je pri mojem prvem obisku začutil, da nisem stoodstotno odločena, da bom prenehala kaditi.

Akupunktura je nadvse učinkovita pri zmanjševanju želje po cigareti, je povedala Mojca.
Akupunktura je nadvse učinkovita pri zmanjševanju želje po cigareti, je povedala Mojca.FOTO: Jelica Žalig Grce
Jelica Žalig Grce se skupaj z zmagovalcema naše nagradne akcije Se želite odvaditi kajenja? Mojco Zelko in Rokom Pipanom odvaja kajenja v Krkinih termah v Dolenjskih toplicah.

S svojo izjavo me je spravil v zadrego. Predvsem zato, ker je imel prav. Zamislila sem se nad sabo: "Jelica, zakaj pa si potem šla na odvajanje, če ne misliš resno?“ Vendar se je na srečo vse dobro izteklo, ne glede na mojo začetno zbeganost ali neresnost. Preprosto ne kadim več.

Včeraj zvečer smo bili na pikniku in na piknikih kadilci po navadi pokadimo še več kot sicer, zase vem, da sem kadila verižno, drugega za drugim. Lahko bi se sicer odločili za večerjo v restavraciji hotela, vendar smo izbrali piknik. Obljubljali so tudi živo glasbo, ples, kres, skratka obetal se nam je prav zabaven večer. In je bil, ob dobri hrani in pravem cvičku smo sedeli najmanj dve uri. In presenečeno ugotovili, da ne pogrešamo cigaret, da lahko sedimo ob pijači brez kajenja in samo klepetamo.

Jutranji glavobol

Moram pa priznati, da me je zjutraj malo bolela glava, verjetno od preveč cvička. Zato sem se odpovedala jutranjemu sprehodu in si seveda s tem nisem naredila kakšne velike usluge. Do akupunkture sem bila še kar malo povožena, po akupunkturi pa kot prerojena. Očitno deluje tudi proti mačku, ne samo proti kajenju.

Mojca in Rok navdušeno kurita kalorije, zato da si po kosilu lahko privoščita še kakšno sladico več.
Mojca in Rok navdušeno kurita kalorije, zato da si po kosilu lahko privoščita še kakšno sladico več.FOTO: Jelica Žalig Grce

Čudežna akupunktura

Akupunkturo imamo vsak dan, tako kot nordijsko hojo in vodno aerobiko, organizirano vadbo v fitnesu z inštruktorjem imamo dvakrat, lahko pa sami treniramo vsak dan, tako kot Rok in Mojca, ki zelo navdušeno uporabljata vse fitnes naprave in pridno kurita kalorije, zato da si potem po kosilu lahko privoščita še kakšno sladico več. V program odvajanja sodi tudi obisk savne, masaža z aromatičnimi olji za razstrupljanje telesa, pa dve refleksni masaži stopal, ravno tako namenjeni razstrupljanju. Ravno danes me čaka ena od refleksnih masaž, še prej pa nordijska hoja.

Sladice bi morali dati pod ključ

Pri pripravi programa za odvajanje od kajenja so očitno mislili tudi na hrano. Tako udeleženci programa nimamo samopostrežnih kosil in večerij, ampak samo zajtrk. Za glavna obroka sicer lahko izbiramo med tremi meniji, eden je za dobro počutje, eden za aktivne in eden brezmesni. In porcije so ravno prav velike. Če pa bi ukinili še sladice, bi lahko od mize vstala, ne da bi me tiščalo. Dobri hrani se namreč res težko uprem in kuhinjo imajo odlično.

Čas mineva hitreje kot doma

Mojca in Rok že malo jamrata, da je program prekratek. Pravita, da bi razvajanje lahko podaljšala še za nekaj dni. Verjamem, tudi sama bi lahko podaljšala, predvsem pa nas vse tri malo skrbi, kako se bomo znašli brez kajenja doma.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587