Vizita.si
Motnje hranjenja

Novice

VIDEO: Zdaj tudi ženske lahko lulajo stoje!

Sanja Macur
04. 04. 2009 10.48
4

Na trg je prišel nov higienski pripomoček za ženske, ki bodo malo potrebo odslej lahko opravljale stoje. Na Nizozemskem so namreč iznašli pripomoček v obliki lijaka, s pomočjo katerega lahko ženske urinirajo stoje. Več o tem tudi na našem FORUMU.

Stranišče
Stranišče FOTO: iStockphoto

Vsaki ženski se kdaj pa kdaj porodi želja, da bi lahko urinirala stoje, kot to počnejo moški. Večkrat se ženske znajdejo v nerodnem položaju, ko jih tišči na malo potrebo, pa ni nikjer primernega kraja oziroma čistih toalet. Tulec iz nepropustnega razgradljivega materiala, ki je steriliziran, lahko olajša težavo.

Pripomoček iz biorazgradljivega materiala

Motnje hranjenja
Motnje hranjenja FOTO: iStockphoto

Čeprav se na prvi pogled zdi, da takšnega pripomočka ne potrebujemo, inovatorji trdijo, da nam lahko pride še kako prav pri uriniranju na umazanih straniščih, kjer je opravljanje male potrebe nehigiensko. Pripomoček je iz biorazgradljivega materiala in je le za enkratno uporabo. Po uporabi ga vržemo v WC školjko. Izumitelji menijo, da je priročen tudi za starejše ženske in za nosečnice, ki težje počepnejo. Pripomoček se namreč prilega ženski anatomiji ne glede na starost uporabnice.

Kje ga lahko uporabljamo?

Uporaben je v javnih toaletah, na koncertih in zunanjih zabavah, na jadrnici, jahti ali na letalu oziroma povsod, kjer je gibanje oteženo. Prav lahko pride tudi na kampiranju in raznih pohodih v naravi ter v laboratorijih za analizo urina.

Več o tem v priloženem videu.

Na vaša vprašanja bo na FORUMU odgovarjala Mateja Kalin.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587