Vizita.si
image (28)

Novice

Rodila se je s klovnskim noskom

Ni.J.
24. 08. 2011 08.06
19

Connie je prva tri leta svojega življenja morala prenašati posmehovanje in roganje mimoidočih. Le nekaj tednov po rojstvu se ji je namreč nosek obarval rdeče, zaradi česar je bila videti kot klovnček.

Connie Loyd je morala mamica v zdravstvenih čakalnicah skrivati obraz, saj so ljudje, ko so jo videli, podajali nesramne in povsem neprimerne komentarje. Vendar pa se je življenje za Connie sedaj končno spremenilo, saj so ji zdravniki kirurško odstranili madež na nosku, ki je pravzaprav kazal na prisotnost tumorja.

Operacija, s katero so Connie operirali nos, je trajala kar tri ure in pol, zatem pa je deklica izjavila, da ima končno takšen nos kot njena mamica. “Ko smo videli njen nov nos, smo bili vsi presenečeni,“ se spominja Conniejina mamica Zara. “Bila je kot popolnoma drug otrok, a vendar smo vedeli, da je to naša mala Connie.“

Zdravniki so opazili potemnitev na Conniejinem nosku, ko je bila Zara v 26. tednu nosečnosti. A vendar je bilo po rojstvu z njo in njenim zdravjem vse v redu. Dva tedna pozneje pa sta Zara in njen mož Tom na dekličinem nosu opazila majhno pikico, ki je iz dneva v dan rasla in se na koncu spremenila v 4-centimetrsko liso. Ko je bila Connie stara štiri tedne, je bil njen nosek tako že v celoti rdeč, znamenje pa ni raslo zgolj navzven, temveč tudi navznoter. Zdravnik je Connie napotil k specialistu za kožne bolezni, ta pa je diagnosticiral hemangiom, benigno obliko tumorja.

Connie je osmi otrok v Veliki Britaniji, ki so jo zdravili s propranololom, zdravilom, ki se sicer uporablja za zdravljenje bolezni srca. Na ta način naj bi namreč zaustavili rast tumorja, pri katerem gre za žilno malformacijo. Vendar pa so zdravniki staršem povedali, da zdravilo za tvorbo ne obstaja in da lahko izkrvavi do smrti, če si opraska nos. “Bili smo zaskrbljeni. Zdravnik nas je opozoril, da bi bila lahko zanj usodna že praska. Obstajala so sicer zdravila, ki so preprečevala rast tumorja, vendar pa ni bilo nobenega, s pomočjo katerega bi bilo mogoče tumor odstraniti.

Zara je začela panično iskati nekoga, ki bi lahko pomagal njeni hčerki in naposled naletela na kirurga dr. Iana Hutchisona, ki je strokovnjak za zdravljenje obraznih deformacij. Connie je operiral marca, poseg pa je trajal kar tri ure in pol. Med posegom je deklici odstranil tumor, na nosu pa ji je ostala le majhna brazgotina. “Ko je bila Connie v operacijski sobi, so bile to najdaljše tri ure v mojem življenju. Ko pa je prišla ven, smo bili prav prijetno presenečeni. Sedaj zelo lepo napreduje in ima veliko prijateljev. Pred operacijo je bila Connie sramežljiva in tiha, ko so se ljudje norčevali iz nje, pa se je običajno obrnila stran, zdaj pa je bolj samozavestna. Lepo je, da nihče ne kaže več s prstom nanjo, vendar pa, z rdečim nosom ali brez, je bila Connie od prvega dne najina popolna deklica.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587