Vizita.si
debela ženska

Novice

S 130 kg predavala otrokom o zdravi prehrani

Ni.J.
30. 10. 2010 08.02
3

Medtem, ko je sama predavala o zdravi prehrani, je Deb tehtala kar 130 kilogramov. Nato pa se je le odločila, da bo teorijo, ki jo predava najpogosteje otrokom, spremenila v prakso. Ji je uspelo shujšati?

Deb Thomas iz Južnega Walesa je učiteljica, ki na osnovni šoli otrokom predava o zdravi prehrani. Kljub temu, da je teorijo o uravnoteženi prehrani in zdravem življenjskem slogu zelo prepričljivo predavala drugim, pa jo je sčasoma začela razjedati slaba vest. Teorije namreč ni in ni znala spremeniti v prakso, zato so se ji kilogrami iz tedna v teden bolj kopičili.

Naposled pa se je 49-letnica le odločila, da bo svoje znanje uporabila tudi na sebi. “Ko sem se zavedla, da s svojo podobo svojim slušateljem, otrokom, dajem napačno sporočilo o tem, kaj pomeni zdravo se prehranjevati, sem se odločila, da bom hujšala,“ pravi. Njim je namreč dajala informacije o tem, kaj je zdravo in kaj ne, sama pa je tehtala vsak dan več. Ko je začela hujšati, je tako tehtala kar 130 kilogramov in nosila oblačila, v katera bi se lahko stlačila ne eden, temveč kar dva človeka.

Naslednjih 16 mesecev jo je čakalo trdno delo, saj je bila s hrano do tedaj dobesedno obsedena. “Otroke učim, kako pomembno je gibanje in ohranjanje zdrave telesne teže, sama pa sem bila ogromna. Začela sem se počutiti izjemno slabo, poleg tega pa sem se začela tudi zavedati, kakšne zdravstvene težave mi grozijo, če ne bom shujšala,“ razlaga mati treh otrok, ki je pred začetkom diete za zajtrk pojedla ocvrta jajca s slanino in piškote, si čez dan redno privoščila nekaj tortic ter hamburger, zvečer pa se mastila s pico.

Zajtrk je nadomestila z melono in nemastnim jogurtom, kosilo za solato, zvečer pa si je sama nekaj skuhala, namesto, da bi si hrano naročala na dom. Vse prigrizke med obroki pa je zamenjala za sadje in žitne tablice.

Odločni Deb je po 16 mesecih odpovedovanja uspelo shujšati, in sicer kar 50 kilogramov, tako da jih sedaj tehta le še 80. “Poleg tega, da se sedaj počutim odlično, so mi s tem, ko sem shujšala, izginile tudi določene zdravstvene težave. Veliko lažje hodim, kasneje se zadiham, čeprav ne vem natančno zakaj, pa se mi je bistveno izboljšal tudi vid,“ pravi in dodaja, da je sedaj tudi veliko bolj samozavestna, predvsem, ko predava. “Upam, da me bo kdo izbral za svoj vzor. Prej to nisem mogla biti, sedaj pa sem lahko in mislim, da lahko s svojo zgodbo marsikomu vlijem moči in volje. Želim si, da me bo kdaj kdo od otrok vprašal za nasvet, saj sedaj dejansko lahko svetujem na podlagi izkušenj in ne le teorije.“

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587