Vizita.si
Jonathan si je s poskusom samoamputacije rešil življenje. (simbolična fotografija)

Novice

Sam si je poskušal amputirati roko

E. D.
11. 06. 2010 15.19
1

Ko je Jonathan popravljal bojler, ki je bil nameščen v kleti njegove hiše, se je z roko zataknil za peč. Tam je kar tri dni ostal ujet, brez hrane in pijače. V grozi si je skušal sam amputirati roko, ki jo je napadla gangrena, in si s tem rešiti življenje.

Jonathan si je s poskusom samoamputacije rešil življenje. (simbolična fotografija)
Jonathan si je s poskusom samoamputacije rešil življenje. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

31-letni Jonathan Metz iz West Hartforda je nič hudega sluteč odkorakal v klet, kjer je imel nameščen bojler za gretje vode. Ker se je naprava pokvarila, se je odločil, da jo bo skušal usposobiti kar sam. A med popravljanjem se je z roko nekako zataknil za peč. Nikakor se ni mogel rešiti. Ukleščena roka ga je nadvse bolela, bil je brez hrane in pijače, ker živi sam, ni mogel nikogar poklicati na pomoč. A tudi brezupno čakati na to, da ga nekdo najde in reši, ni hotel. Zato se je v obupu odločil, da si bo ukleščeno roko, ki jo je po videzu in vonju sodeč napadla gangrena, kar sam amputiral in se rešil iz brezupnega položaja. Rezati je začel pri ramenu. A neznosne bolečine in groza, ki so ga prepravljale ob poskusu samoamputacije, pa sta bile zastonj – tako je vsaj Jonathan mislil v tistem trenutku. Kajti roke ni uspel rešiti.

A po treh dneh je njegovega prijatelja Luca DiGregoria zaskrbelo, da je s prijateljem, ki se mu nič ni oglasil, kaj narobe. Na njegov dom je poslal policijo in gasilce, ki so v kleti našli že skoraj povsem onemoglega 31-letnega Jonathana. Prizor, ki so mu bili priča, je bil grozljiv. ''Roko je imel razmesarjeno. In skoraj popolnoma je izgubil zavest. Očitno mu roke ni uspelo amputirati do konca,'' razlaga zdravnik dr. Scott Ellner in dodaja, da mu je pravzaprav poskus samoamputacije rešil življenje, saj je tako preprečil hitro napredovanje infekcije iz roke, ki jo je zajela gangrena, po preostalem organizmu. ''Res ga občudujem. Nikoli še nisem srečal koga, ki bi imel toliko moči in tako močan nagon po preživetju, da bi poskušal kaj takega.''

Jonathana so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki uspeli preprečiti širjenje infekcije. Pravijo, da je možakar sicer izven smrtne nevarnosti, še vedno pa ga čaka operacija, s katero mu bodo zdravi del roke, ki mu je ostal, pripravili na pritrditev umetne roke.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587