Vizita.si
Zdravilni sladoled naj bi pomagal zmanjšati stranske učinke kemoterapije.

Novice

S sladoledom proti stranskim učinkom kemoterapije

Ni.J.
31. 10. 2009 21.50
0

Znanstveniki v Novi Zelandiji razvijajo sladoled, ki naj bi pomagal pri zdravljenju rakavih obolenj. Z njim si predvsem želijo zmanjšati stranske učinke kemoterapije.

Zdravilni sladoled naj bi pomagal zmanjšati stranske učinke kemoterapije.
Zdravilni sladoled naj bi pomagal zmanjšati stranske učinke kemoterapije.FOTO: iStockphoto

Na Aucklandski univerzi v Novi Zelandiji, znanstveniki skupaj s podjetjem, ki se ukvarja s proizvodnjo mlečnih izdelkov, razvijajo "zdravilno sladico“. Sladoled naj bi pomagal zmanjšati stranske učinke kemoterapije, kot so diareja, anemija in izguba apetita. Poskusni sladoled so že razvili in izkazal se je kot uspešen. Bolniki, ki so sodelovali v raziskavi, so namreč dnevno pojedli 100 gramov tega sladoleda, ki je trenutno na voljo le v jagodnem okusu in se po kemoterapiji počutili bolje.“Razvili smo dve popolnoma novi bioaktivni sestavini, ki pomagata telesu pri obvladovanju stranskih učinkov kemoterapije,“ pravi investitor Jerremy Hill. “V razvoj novega izdelka pa smo skupaj z univerzo vložili kar 2 milijona dolarjev.

Informacije, kdaj naj bi sladoled začeli redno proizvajati in izvažati, pa zaenkrat še ni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587