Vizita.si
Čeprav je vitka že zaradi genetske zasnove, včasih deluje že skorajda shirano. Sama pravi, da se zaradi stresa in preobremenjenosti ne prehranjuje pravilno.

Novice

Katera je tako shirana?

L.E.
19. 06. 2012 08.17
1

28-letna britanska voditeljica je bila vedno visoka in vitka, toda zadnje čase je že tako nevarno koščena, da lahko s kolenom skorajda že koga poškoduje.

Čeprav je vitka že zaradi genetske zasnove, včasih deluje že skorajda shirano. Sama pravi, da se zaradi stresa in preobremenjenosti ne prehranjuje pravilno.
Čeprav je vitka že zaradi genetske zasnove, včasih deluje že skorajda shirano. Sama pravi, da se zaradi stresa in preobremenjenosti ne prehranjuje pravilno.FOTO: Fame

Alexa Chung je bila vedno zelo vitka, zato je nekoč delala tudi kot manekenka. Toda danes je priljubljena voditeljica shirana še bolj, četudi tega njena kariera od nje sploh več ne zahteva. Njeno stanje je tako zaskrbljujoče, da se je že marsikdo vprašal, ali morda nima težav z motnjami hranjenja in potrebuje pomoč.

“Moja teža se je zmanjšala, ker nimam časa, da bi šla še v trgovino,“ je nekaj časa nazaj pojasnila enemu izmed britanskih časopisov. “Ko govorim s svojo mamo, me vedno vpraša, kaj sem jedla. Ko odgovorim, da sem spet pozabila, je zelo razburjena. Sanjam, da si bom za zajtrk privoščila jajca na florentinski način in rogljičke z mandlji, toda to se nikoli ne zgodi. Sedaj sem bolj suha, kot sem bila kdaj koli, ker tako težko delam.“ Drugič je priznala, da shujša kadar koli jo muči stres. Čeprav se očitno le stežka drži pravil zdravega prehranjevanja, pa vsekakor vztraja, da jo zelo moti, ker jo ves čas obtožujejo, da namerno strada ali se spopada z motnjami hranjenja. “Ne morem pojasniti, kako frustrirajoče je, če ti ne verjamejo, ko trdiš, da nimaš težav z motnjami hranjenja;“ je povedala znani britanski reviji za ženske. “To me jezi, ker dekletom ne želim biti vzor, ker sem suha. Ne želim, da me občudujejo, ker sem suha.“

Čeprav voditeljica vedno zanika, da bi imela kakršne koli težave z motnjami hranjenja, je pravzaprav tudi to njihov simptom. Ljudje, ki imajo anoreksijo ali bulimijo, zanikajo, da se počutijo utrujeni in izčrpani, zanikajo, da pojedo premalo ali da se prenažirajo. Razumeti je treba, da nihče ne začne hujšati s ciljem, da bi postal anoreksičen ali bulimičen. Najprej le poskušajo na različne načine čim bolj poskrbeti za lep videz, nato pa njihov trud povzroči določen psihološki odziv, ki je zelo močan in jih na ta način zasvoji. Pogosto jih denimo privleče občutek nadzora in samodiscipline, ki ga doživijo, ko se hrani odrekajo, in ta občutek je nato močnejši od občutka sestradanosti. Četudi je zdravo biti vitek, enostavno ni zdravo biti preveč suh, še posebno, če je to rezultat slabega prehranjevanja. V tem primeru je dobro poiskati pomoč zdravnika in nutricionista, saj lahko sicer prej ali slej nastopijo mnoge zdravstvene težave.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587