Vizita.si
Karinya

Novice

S tem posnetkom je osvojila svet. 5 mesecev kasneje je preminila

L. E.
12. 10. 2016 08.11
4

Samo 15 let je doživela Karinya Chen iz Texasa. Maja je svet obkrožil posnetek, ki so ga posneli v hospicu, kjer je živela svoje zadnje mesece. Ker ni mogla na koncert, jo je obiskala njena priljubljena skupina Florence & The Machine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

15-letna Karinya Chen iz Texasa je svetu postala znana, ko je svet viralno obkrožil zgornji posnetek, na katerem poje z 28-letno pevko Florence Welch, medtem ko ju na kitari spremlja kitarist skupine Rob Ackroyd. Ljudi je ganila zgodba najstnice, ki v hospicu umira zaradi raka kosti.

Karinya je že kupila vstopnice za majski koncert svoje najljubše skupine Florence & The Machine v Austinu. A zdravniki so dejali, da se ji je zdravstveno stanje že tako poslabšalo, da tja ne more. Ubogala je, a je bila žalostna. Takrat se je osebje hospica odločilo, da glasbeno skupino poskuša kontaktirati in jih prositi, da obiščejo njihovo pacientko. Da so jo lahko obiskali, so spremenili svoje potovalne načrte. 

Mama 15-letnice se jim je takrat javno zahvalila, ker niso le čudoviti umetniki, ampak tudi zelo dobri ljudje, da so si vzeli čas, da njeno hčer, ki umira, zelo osrečijo. Pet dni pred svojo smrtjo je Karinya celo stopila pred kamere televizije NBC in gledalce predvsem spomnila, naj bodo bolj hvaležni. 

"Mislim, da ne smemo skrbeti in biti v strahu," je povedala. "Malo mi gre na jok, ko to rečem, ker se ni lahko bojevati in težko je vsak dan, težko je prestati to vsak dan. Ampak spomniti se je treba, da vedno obstaja jutrišnji dan. Vsak dan je treba vzeti posebej in si reči, da ni potrebe po tem, da bi skrbel. Ne smeš pa tudi jemati stvari za samoumevne. Povedati si moraš, da te imajo ljudje radi in da si zaradi tega blagoslovljen. Takrat se je lažje boriti." Kar težko je verjeti, da je samo pet dni kasneje preminila.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587