Vizita.si
image (28)

Novice

To je pravi čudež narave!

L.E.
23. 04. 2012 08.08
2

Kdo bi si mislil, da ima legendarna manekenka Christie Brinkley 58 let? Le kaj počne, da je njena postava še vedno tako neverjetna, njen obraz pa povsem mladosten?

Christie Brinkley je legendarna ameriška manekenka, ena najbolj uspešnih lepotic vseh časov. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bila na vseh naslovnicah, pa tudi sedaj, ko se približuje koncu šestega desetletja, ji modna industrija še vedno ponuja delo. Toda mati treh otrok se bolj posveča družini ter včasih nastopa kot igralka.

58-letnica je videti tako dobro, da si verjetno ob njej ne želijo stati ženske, ki so pol mlajše. Vsi jo sprašujejo, kaj je njena skrivnost, ona pa z veseljem odgovarja. Recept je preprost: zdrava hrana in veliko telovadbe. Razkriva, da je že zelo kmalu v svojem življenju odkrila, da se diet ni dobro držati. “Ko si na dieti, se ves čas zavedaš, da si nekaj odrekaš,“ pravi. “Veliko bolj koristno je namesto o dieti razmišljati o izboru hrane, ki je zate zdrava. Tako se počutiš veliko boljše. Včasih je lahko zate zdrav celo košček čokolade. Veliko bolj učinkovito je namreč potešiti veliko željo po čokoladi, kot namesto tega pojesti tono druge hrane.“ Christie res zagovarja zmernost. V svoji prehrani poskuša uživati ter hkrati uživati hranila, ki jih njeno telo potrebuje.

Uživa zelo različno hrano, strogo se poskuša izogibati le belemu sladkorju in moki. Sicer si privošči sadje, zelenjavo, ki jo prideluje sama, manj mastne beljakovine in polnozrnate ogljikove hidrate. Zelo rada ima avokado, zeleno zelenjavo, pomaranče in jabolka. Zjutraj si pripravi probiotični jogurt z ovsenimi kosmiči, mešanim jagodičevjem in mletimi lanenimi semeni. Kavo pije z nekaj smetane z manj maščobami, vendar brez sladkorja. Za kosilo si privošči solato, v katero vmeša stročnice ali polnozrnate testenine. Za večerjo uživa ribe.

Redno telovadi. Živi blizu morja, zato ob lepem vremenu veliko plava, deska in vesla. Teče in se ukvarja z jogo. Mladost ohranja tudi tako, da skrbno uporablja kremo z zaščitnim faktorjem; kadar sije sonce, nosi slamnike in oblačila z dolgimi rokavi. Čeprav je odrasla v sončni Kaliforniji, se zaveda, da je prav sončenje eden največjih krivcev za prezgodnje staranje. Legendarna manekenka sicer nima težav s svojimi leti. Pravzaprav trdi, da je, odkar je dosegla abrahama, veliko bolj zadovoljna. “Zame pomeni nekakšno olajšanje,“ pravi. “Sedaj se počutim tako: če mi kdo reče, da nisem videti enako kot v časopisu, lahko odgovorim, da sem stara 50 let in da za to starost sploh nisem videti slabo.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587