Vizita.si
Milijon Britancev je verjelo, da lahko pridobijo zagorelo polt že s tem, da obraz približajo računalniškemu ekranu.

Novice

Saj ni res! Zagorela polt s pomočjo računalniškega ekrana

K. B.
11. 05. 2009 13.55
0

Milijon Britancev je nasedlo ponudbi na internetu, da lahko zastonj pridobijo zagorelo polt, tako da obraz prislonijo k računalniškemu ekranu. Ultravijolični žarki z ekrana naj bi jim pospešili produkcijo vitamina D in jim zagotovili dolgotrajno zagorelo polt.

Milijon Britancev je verjelo, da lahko pridobijo zagorelo polt že s tem, da obraz približajo računalniškemu ekranu.
Milijon Britancev je verjelo, da lahko pridobijo zagorelo polt že s tem, da obraz približajo računalniškemu ekranu.FOTO: iStockphoto

Potegavščina je del kampanje organizacije Skcin, ki opozarja na nevarnost sončnih žarkov in prekomernega sončenja. Tako so se ob kliku na spletno stran „ComputerTan“ za nekaj trenutkov prikazale žareče žarnice, ki naj bi oddajale UV-svetlobo, potem pa napis: „Nikar ne bodite naivni, izpostavljenost UV-žarkom lahko ubija.“ Da bi še bolj prepričali v nevarnost UV-žarkov, so dodali še pretresljive slike kožnega raka.

Kampanja je v spomin Karen Clifford, ki je leta 2005 umrla za to boleznijo, stara 61 let. Njena hčerka Kathryn pravi, da so želeli doseči, da bi se ljudje pogovarjali o kožnem raku in da bi se tako zavedali nevarnosti sončnih žarkov. Meni namreč, da bi bila njena mama izredno ponosna na njo, saj sama ni imela dovolj informacij o tej bolezni: „Sicer mama ni bila obsedena s sončenjem, ampak je le rada občutila sončno toploto na svoji koži. Poleg tega se je bolje počutila, ko je bila njena polt zagorela.“ Ko so njeni mami diagnosticirali kožnega raka, je bilo žal že prepozno, saj se je ta razširil še na druge organe. Kathryn si tako želi, da se ta nesrečna zgodba ne bi ponovila.

 


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587