Vizita.si
Mnoge ženske, ki želijo biti popolne, se ne zavedajo rizika, ki ga tovrstni posegi imajo.

Lepota

Najnovejši hit: Vaginalna estetska kirurgija

M.K.
25. 05. 2009 11.07
1

Na zahodu postaja vse bolj popularna t.i. vaginalna estetska kirurgija. Tako lahko ženske, ki niso zadovoljne z videzem svoje vagine, obiščejo lepotne kirurge in si izberejo nov videz, privlačnejši zanjo in zanj. Lahko si celo povrnejo nedolžnost.

Nekoč so tovrstno kirurgijo izvajali le pri težkih poškodbah in zdravstvenih težavah, danes pa kot pravijo ameriški plastični kirurgi bodo takšni posegi kmalu postali popularnejši od povečanja prsi. In kaj vaginalna estetska kirurgija ženskam omogoča? Odločijo se lahko za spremembo videza sramnih ustnic, zoženje vagine ali, ne boste verjeli, lahko si ponovno povrnejo tudi nedolžnost.

Mnoge ženske, ki želijo biti popolne, se ne zavedajo rizika, ki ga tovrstni posegi imajo.
Mnoge ženske, ki želijo biti popolne, se ne zavedajo rizika, ki ga tovrstni posegi imajo.FOTO: iStockphoto

Linda Cardozo iz Bolnišnice v Londonu pa opozarja pred tovrstnimi operacijami. Pravi, da je vse le trend. „Ženske želijo izgledati kot supermodel in seksualno ugajati moškim. Pri tem se ženejo do popolnosti in se ne zavedajo rizika takšnega posega.“ pravi Cardozova. Prav tako znanstveniki pravijo, da se z operacijo spremeni le videz vagine, ni pa dokazov da bi sprememba pomagala tudi pri doseganju orgazma, zaradi česar se za to odloči veliko žensk.

Posegi so najbolj razširjeni v ZDA in Kanadi in malo manj v Aziji ter Avstraliji. V Evropi pa so tovrstne operacije najpogostejše na Švedskem in v Franciji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587