Vizita.si
image (28)

Novice

Saj ni res, pa je!

Ni.J.
13. 02. 2012 10.21
25

Da odvisnost ni omejena zgolj na alkohol, droge in druge opojne substance, dokazuje 18-letna Kailyn, ki 11 let uživa v žvečenju plastičnih izdelkov. Do zdaj naj bi jih pojedla že več kot 60 tisoč.

V oddaji Moja nenavadna odvisnost (My strange addiction) na programu TLC prikazujejo osebe, ki so odvisne od najrazličnejših stvari. V eni od oddaj so predstavili tudi 18-letnico, ki že 11 let uživa plastiko.

18-letna Kailyn iz Sacramenta v Kaliforniji odkrito priznava, da je odvisna od uživanja plastičnih izdelkov. Ocenjuje, da je v zadnjih 11 letih, odkar se je njena odvisnost začela, zaužila že vsaj 60 tisoč različnih plastičnih predmetov. "Med drugim sem pojedla 12 daljinskih upravljalnikov, 5000 plastičnih kroglic, 1000 okraskov za koktajle, več kot 100 plastičnih vilic, približno deset plastenk vode, dve dudi, tri škatle za shranjevanje zgoščenk, 50 obešalnikov in 25 plastičnih pokrovčkov. Da ne omenjam skodelic in drugih predmetov," našteva. "Plastika je nekaj, po čemer hrepenim in česar si resnično želim."

Na vprašanje, zakaj ji je plastika tako všeč, odgovarja, da ji ni všeč toliko zaradi okusa kot zaradi teksture. "Všeč mi je, kako hrusta, in obožujem njeno grobo, a hkrati voljno teksturo." Kot pravi, ji je najbolj všeč struktura daljinskega upravljalnika. "Najprej se lotim gumbov, šele nato trdega dela," še pove.

Med plastične izdelke, ki si jih najraje privošči, spadajo okrasni plastični meči, ki se uporabljajo za dekoracijo koktajlov, saj jih imajo na pretek v restavraciji, v kateri dela. "Delam kot hostesa v restavraciji, tam pa imajo plastičnih izdelkov na pretek," pojasnjuje. "Običajno, ko nisem pod stresom, jih na dan pojem približno petnajst."

Kaylin priznava, da je njena odvisnost nenavadna in škodljiva za zdravje, a se svoje navade nikakor ne more otresti. Njena odvisnost pa je le ena od najbolj nenavadnih. Nenavadni sta namreč tudi zgodba 27-letnega Nathaniela iz Arkansasa, ki je čustveno tako navezan na svoj avtomobil, da z njim hodi na zmenke, mu kupuje darila in z njim celo seksa, ter zgodba 23-letne Berthe, ki zadnjih pet let na dan spije pet stekleničk laka za nohte, najraje tistega modre barve, katerega okus ji je najljubši.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587