Vizita.si
image (28)

Novice

Saj ni res! Moškemu je v pljučih rasla jelka

Reutes / M.K.
16. 04. 2009 12.18
0

Rusu Artiomu Sidorkinu je v pljučih rasla jelka. Zdravniki so najprej sumili, da je 28-letni fant zbolel za rakom. Med operacijo pa so presenečeni ugotovili, da moškemu v pljučih raste drevo.

Kot poroča Reuters, je Artiom Sidorkin trpel zaradi hude bolečine v prsih, kašljal je tudi kri, zato se je odločil, da se odpravi k zdravniku. Po številnih preiskavah so bili zdravniki prepričani, da ima fant tumor na pljučih, zato so se odločili za operacijo.

Ko so ruski kirurgi odprli mladeničev prsni koš, so bili dobesedno šokirani, saj so odkrili, da ima na pljučih petcentimetrsko vejo jelke. „Ko sem odprl fantov prsni koš, sem bil popolnoma šokiran, ko sem na plučih zagledal nekaj podobnega jelki. Vprašal sem se, kaj bi to lahko bilo in opazil, da zares gre za iglice jelke,“ je presunjen povedal ruski kirurg Vladimir Kamashev.

Artiomu so jelko odstranili in jo poslali v laboratorij na testiranje. Raziskovalci predvidevajo, da je mladi Rus nevede vdihnil seme, iz katerega je na njegovih pljučih začela rasti prava jelka.

Biologi pa so skeptični glede možnosti, da bi drevo lahko pričelo rasti iz pljuč. „Praktično nemogoče je, da bi iz vdihnjenega semena v pljučih lahko začelo rasti drevo, saj za rast potrebuje ustrezne, ugodne pogoje, predvsem veliko vode, pravo okolje in ustrezno temperaturo,“ je povedala Olga Baranova z oddelka za biologijo.

Trdnih dokazov, zakaj in kako je zares do tega prišlo, nima nihče.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587