Vizita.si
Če se nikakor ne morete odpovedati čokoladi in si želite shujšati, lahko preizkusite dieto, kjer je ta slastna pregreha dovoljena.

Lepota

Saj ni res! Hujšanje s čokolado in pokovko

K. B.
22. 05. 2009 11.01
3

Sodite med tiste, ki se nikakor ne morejo odpovedati čokoladi in bi radi shujšali? Če ste, je dieta Lennya Neimarka kot nalašč za vas. Z njo namreč lahko prav vsak dan jeste čokolado in izgubljate kilograme.

Če se nikakor ne morete odpovedati čokoladi in si želite shujšati, lahko preizkusite dieto, kjer je ta slastna pregreha dovoljena.
Če se nikakor ne morete odpovedati čokoladi in si želite shujšati, lahko preizkusite dieto, kjer je ta slastna pregreha dovoljena.FOTO: iStockphoto

V svoji knjigi The Pasta Popcorn Chocolate diet je Lenny Neimark opisal za mnoge sanjsko dieto, ki traja le en teden. Poleg čokolade si vsak dan lahko privoščite tudi pokovko in testenine. Izogibati se morate le alkoholnim pijačam, soli, rdečemu mesu, predvsem govedini in svinjini, sladkorju, olju ali kakršni koli mastni hrani, oreščkom, kaloričnem sadju (banane, fige), stročnicam, ocvrti hrani, mlečnim izdelkom in kofeinu.

Pijete lahko vodo, vsaj 4 kozarce na dan, ali pa zeleni čaj.

Kaj torej lahko jeste?

Poleg čokolade Neimark predlaga, da vsak dan užijete tudi veliko sadja.
Poleg čokolade Neimark predlaga, da vsak dan užijete tudi veliko sadja.FOTO: iStockphoto

Lenny Neimark predlaga, da vsak dan zaužijete 6 obrokov in jeste približno isto. Sestavil je jedilnik, ki naj bi vam zagotovil uspeh:

Zajtrk: Sveže sadje (priporoča jabolka, hruške, grozdje, pomaranče, jagode), posneto mleko ali sveže stisnjen pomarančni sok.

Dopoldanski prigrizek (okrog 11 ure): Lahko si privoščite neslano pokovko in svež ananas.

Kosilo: Najboljše, da si privoščite testenine v solati ali pa le solato, seveda z nizkokaloričnim prelivom, poleg pa testenine brez preliva.

Popoldanski prigrizek (okrog 15 ure): Sadna solata s pol banane, breskvijo in posnetim mlekom ali pa zelenjavni krožnik. Zraven si lahko privoščite nekoliko več neslane pokovke.

Večerja: Testenine s paradižnikovo omako, zraven pa zelenjavo kuhano na pari in zeleno solato.

Večerni prigrizek (okrog 19 ure): Večer je čas za užitke, zato si lahko privoščite tablico čokolade in nekaj neslane pokovke.

Pa dober tek!

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587