Vizita.si
Bodoča učiteljica Aleksandra si nadvse želi izgubiti jahalne hlače, in to smo ji s postopkom UltraShape tudi omogočili.

Novice

VIDEO: Znebite se jahalnih hlač!

Katja Benčina
01. 06. 2010 08.54
5

20-letna Aleksandra, ki je s svojo postavo nezadovoljna že od osnovne šole, je v Kalliste kliniko prišla že zgodaj zjutraj. Čeprav je bila nekoliko nervozna, pa je živčnost kmalu minila, saj si bolj kot vse želi, da bi se končno znebila maščobnih oblog.

20-letna Aleksandra je s svojo postavo nezadovoljna že od osnovne šole.
20-letna Aleksandra je s svojo postavo nezadovoljna že od osnovne šole.FOTO: Aljoša Kravanja
Kot pravi Aleksandra Vidmar, si predvsem želi, da bi izgubila maščobne obloge okrog bokov. ''Tako bi končno lahko šla v trgovino, ne da bi se zjokala na koncu in odšla samozavestna na plažo v kopalkah brez brisače okrog telesa,'' pravi bodoča učiteljica Aleksandra.
''Aleksandra je tipična kandidatka za postopek UltraShape, saj se kljub zdravi prehrani in vadbi ne more znebiti nadležnih maščobnih oblog,'' pravi dr. med. spec. Ksenija Šelih Martinec.
''Aleksandra je tipična kandidatka za postopek UltraShape, saj se kljub zdravi prehrani in vadbi ne more znebiti nadležnih maščobnih oblog,'' pravi dr. med. spec. Ksenija Šelih Martinec. FOTO: Aljoša Kravanja
Z veliki željami sva se tako odpravili k dr. med. spec. Kseniji Šelih Martinec, ki nama je razložila podrobnosti o najnovejšem tretmaju UltraShape, s katerim bomo Aleksandri pomagali do popolne postave. ''Izbrali smo jo kot tipično kandidatko za oblikovanje telesa s pomočjo aparatur. Pomembno je, da poleg tega sodeluje še s pravilno prehrano in gibanjem in da ni predebela. Torej najvišji indeks telesne mase, na katerega lahko še delujemo s tem aparatom, je 30. Tipična kandidatka je tudi zaradi svoje zgodbe, saj kljub temu, da pazi na telesno težo z vadbo in pravilno prehrano, ne more izgubiti maščob na določenem delu telesa,'' pravi dr. med. spec. Ksenija Šelih Martinec iz Kalliste klinike za ginekologijo, osteoporozo in medicinsko estetiko.

Namesto nje se bo teh maščobnih oblog tako znebil aparat UltraShape, ki ima podobne rezultate kot kirurška liposukcija, le da ta poseg ni invaziven. Po pogovoru z dr. Šelihovo smo Aleksandro prepustili terapevtki Urši, ki jo je pripravila na tretma. Najprej je morala opraviti številne meritve, s pomočjo katerih je nato lahko določila mesto, na katerem se bo UltraShape postopek izvajal. ''Pri terapiji z UltraShapom pri vsakem kontaktu sonde, v kateri je ultrazvok s kožo, aparat naredi fokusiran žarek in z njim razbije maščobne celice pod kožo,'' razlaga dr. Šelihova.

Bodoča učiteljica Aleksandra si nadvse želi izgubiti jahalne hlače, in to smo ji s postopkom UltraShape tudi omogočili.
Bodoča učiteljica Aleksandra si nadvse želi izgubiti jahalne hlače, in to smo ji s postopkom UltraShape tudi omogočili.FOTO: Aljoša Kravanja

Kljub temu okoliško tkivo, kot so koža, živci in žilice, ostanejo nepoškodovani. Maščobne celice pa se nato izločijo po naravni fiziološki poti, zato lahko prve rezultate tretmaja vidimo šele po dveh do treh tednih, postopek pa je treba nato ponoviti še dvakrat. Ker ne gre za operativni poseg, je ta veliko bolj varen kot liposukcija, zato ni nikakršnih tveganj ali resnih stranskih učinkov. Poleg tega je bolj natančen, saj je na koncu koža povsem gladka brez vdolbinic. ''Pomembno je, da bomo dosegli gladko tkivo. Pri tem je ta aparat nekoliko boljši kot kirurška liposukcija, saj pri natančni obdelavi z njim ne prihaja do nepravilnosti v reliefu tretiranega dela. Aparat namreč natančno določi število točk, ki jih je potem treba eno za drugo obdelati, da dosežemo končni efekt,'' še dodaja.

Takšna terapija traja približno eno uro, pacient pa lahko po njej že odide domov oziroma po svojih opravkih. Tako se je tudi Aleksandra po posegu počutila odlično in sproščeno: ''Nič me ni bolelo, vsake toliko časa le malo zapeče,'' je povedala. Kakšen pa je rezultat terapije, bomo preverili že čez dva tedna, ko bo Aleksandra prišla na drugi tretma.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587