Vizita.si
image (28)

Novice

Prah dvignila celo s svojim okrevanjem

S.P.
13. 03. 2013 11.50
7

Britanski tabloid Daily Mail poroča o hitrem okrevanju ameriške pop pevke Lady Gaga, ki je morala zaradi hudih bolečin v desnem kolku prestati nujni operativni poseg. Še več, zdravstvene težave je spremenila celo v dobro mero zabave.

“Videti je, da se ji čisto nič ne mudi okrevati, saj se v svojem novem prevoznem sredstvu počuti več kot odlično,“ se je na račun ameriške pop pevke ter glasbene producentke Lady Gaga pošalil britanski tabloid Daily Mail. Potem ko je pred slabim mesecem zaradi sinovitisa oziroma začetne oblike vnetja sklepov morala prestati nujno operacijo desnega kolka, je invalidski voziček, uporabo katerega ji je začasno predpisal osebni zdravnik, spremenila kar v svoj nov modni dodatek.

Posebej zanjo ga je ustvaril glamurozni oblikovalec Ken Borochov, ki deluje pod okriljem prestižne modne znamke Mordekai. “Med izdelavo je moral uporabljati le najboljše usnje in 24-karatno zlato, glede na to pa bi lahko sklepali, da njeno zdravje vendarle ni tako ogroženo, kot so nam predstavili. Sicer izredno resno situacijo je spet spremenila v vir zabave ter pridobivanja nove pozornosti, kar ji ne more biti ravno v ponos, in prepričani smo, da se bo še kako hitro čila in zdrava vrnila na glasbene odre ter nadaljevala uspešno pevsko kariero,“ so poročali.

Tiskovni predstavniki na tovrstne trditve še niso podali odgovora, je pa svoje občutke takoj po operaciji 26-letnica preko družbenega omrežja Twitter že delila s svojimi sledilci. “Ko so me danes peljali v operacijsko sobo, sem razmišljala o vseh vaših bolečinah, vztrajnosti, najrazličnejših družinskih razmerah, šolskih okoljih, zdravstvenih težavah, brezdomstvu in osebnih bojih ... Zato sem pomislila na to, kakšno srečo imam, da sem sploh živa in da živim svoje sanje ter da je to le ena ovira, ki jo moram prečkati na moji življenjski poti. In jo tudi bom. Hvaležna sem, da je bolezen le začasna, saj nekateri nimajo te sreče, hkrati pa tudi za vse vaše molitve, ki me spodbujajo k hitrejšemu okrevanju,“ je zapisala pozitivna zvezdnica, ki že nestrpno pričakuje dan, ko bo lahko s svojim petjem znova razveseljevala zveste oboževalce.

Kaj je sinovitis in kako ga prepoznati?

Kot so zapisali na spletni strani ortopedske klinike v Ljubljani, gre za nenadno nastalo bolečino v kolku, ki se kot pri edinem prizadetem sklepu običajno pojavlja predvsem pri otrokih, starih od 3 do 10 let, redkeje pa lahko prizadene tudi starejše. Zanj je značilno šepanje in omejena gibljivost kolka, ki nastaja postopno, bolečina pa pogosto izžareva oziroma se širi tudi v stegno in celo v koleno. Zelo redko sta prizadeta oba kolka.

Kaj ga povzroča in kako lahko bolezen pozdravimo?

Kaj točno lahko povzroči omenjeno bolezen, ne moremo točno določiti, najverjetneje pa je povezana z aktivno ali pravkar prebolelo okužbo, s poškodbo ali pa z alergično hipersenzitivnostjo. Zato strokovnjaki svetujejo, da že ob prepoznanju prvih simptomov nemudoma obiščete zdravnika, ki vam bo predpisal protivnetna nehormonska zdravila, v hujših primerih tudi blago ekstenzijsko terapijo in hospitalizacijo, pri blažjih oblikah bolezni pa bo zadostoval že počitek. Za bolezen je značilna popolna ozdravitev brez posledic najpogosteje v enem tednu ali najpozneje v treh.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602