Vizita.si
Polsestra igralca je preminila zaradi raka pljuč.

Novice

Še ena tragedija v družini akcijskega zvezdnika

L.E.
28. 08. 2012 13.29
35

Družina Sylvestra Stallona se je že morala spopasti z veliko prezgodnjo izgubo sina; sedaj jih je komaj nekaj tednov pozneje prizadela še ena tragedija.

Polsestra igralca je preminila zaradi raka pljuč.
Polsestra igralca je preminila zaradi raka pljuč.FOTO: Reuters

"Težko je, zelo, zelo težko," so bile besede Sylvestra Stallona, ko je pred mesecem in pol izgubil svojega sina. Kaj več bi lahko oče, ki ga zajema nepredstavljiva in neopisljiva bolečina, sploh povedal. Da bi tako veliko izgubo lažje preživel, je v oddaji Good Morning America odkril, da se je zakopal v svoje delo.

Toda takrat nihče ni vedel, da se družina pripravlja na še en udarec. Stallonova polsestra je izgubljala bitko z rakom pljuč, ki se je razširil po telesu. 48-letnica je tako nekaj dni pred smrtjo po lastni želji zapustila bolnišnico. Preminila je v družinskem krogu, na domu njene in Sylvestrove matere. Jackie Stallone je pred tem ameriškemu časopisu New York Post povedala, da so do zadnjega upali na čudež. "Potrebujemo čudež," je dejala. "Še vedno verjamem v čudeže, kako bi sicer zbrala dovolj moči, da bi živela naprej." Žal rak pljuč najpogosteje zmaga. Statistika preživetja je zelo slaba.

Rak pljuč je močno povezan s kajenjem, po podatkih Društva onkoloških bolnikov Slovenije je pri nas kar 90 odstotkov bolnikov kadilcev. Tako slabo statistiko preživetja pa ima, ker ga je na samem začetku zelo težko odkriti. Takrat še nima jasnih simptomov, zato se po navadi odkrije povsem naključno, kadar rentgensko sliko posnamejo zaradi drugih razlogov. Pozneje začne bolnik kašljati, sopsti in težje dihati. Nepojasnjeno shujša in je vedno utrujen. Včasih izkašljuje krvavo sluz, pogosto trpi zaradi vnetij dihalnih poti. 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587