Vizita.si
image (28)

Novice

Še ena žrtev malomarnosti zdravnikov

S.C.
29. 12. 2011 09.40
9

Po hudem padcu so Boba odpeljali na urgenco, kjer so ga na hitro odslovili, ker naj bi bil pijan, v resnici pa je imel zlomljen vrat in vprašanje je, ali bo sploh še kdaj stopil na noge.

60-letni Britanec Bob Davies se je pred božičem s sodelavci dobil na večerji, spil dve pijači in daleč od tega, da bi bil pijan, odšel peš domov. Zaradi spolzkih tal mu je spodrsnilo in je padal naravnost na glavo. Reševalci so nemudoma prihiteli ponj in ga odpeljali na urgenco.

Nikoli ne bom pozabil tega sprejema. Zdravniki so me gledali zviška, češ da sem le še ena žrtev petkovega popivanja. Zelo površno so me pregledali, rekli, da ni nič hujšega in me s taksijem poslali domov,“ zgroženo pripoveduje Bob. Še bolj zgrožena pa je bila njegova žena:  “Ne morem verjeti, kakšen je bil odnos zdravnikov na urgenci. Ko je prišel domov, je legel na kavč in ni mogel več vstati. Bila sem prepričana, da je samo utrujen in ga boli glava od udarca, toda naslednji dan, ko se je zbudil, ni več čutil nog in tudi roki nista normalno funkcionirali. Prepričana sem bila, da gre za kap.“

Žena je nemudoma poklicala reševalce, ki so ga že drugič odpeljal na urgenco, kjer so ugotovili, da ne gre za kap, pač pa je bila situacija še bolj katastrofalna. Pri padcu si je namreč zlomil vrat, zaradi česar so ga premestili na ortopedsko kliniko, kjer pa so ugotovili, da ima poškodovano tudi hrbtenjačo. Davisa zdaj čaka šest tednov zdravljenja, vprašanje pa je, ali bo sploh lahko še kdaj vstal z invalidskega vozička.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587