Vizita.si
image (28)

Novice

Glamurozna obleka je razkrila nenavadne madeže

L.E.
25. 02. 2013 09.18
7

Medtem ko javnost že nekaj časa ve, da se s kožno boleznijo, ki se imenuje luskavica, bori Kim Kardashian, je sedaj nenavadne rdeče madeže pokazala tudi ena trenutno najbolj slavnih manekenk Cara Delevingne.

Danes je računalniška industrija tako razvita, da manekenk nismo vajeni občudovati s povsem človeškimi pomanjkljivostmi. Poseben program lahko spremeni marsikaj, toda v resnici nihče ni popoln. Tako naslednje fotografije razkrivajo, da se je trenutno ena najbolj uspešnih manekenk na svetu Cara Delevingne, tudi britanska manekenka leta, po modni pisti sprehodila s precej izrazitimi rdečimi lisami na svojih dolgih nogah. Vsekakor je pozitivno, da ni bilo videti, da bi se zaradi njih počutila manj samozavestno.

Prek družbenega omrežja Twitter je nato pojasnila, da jo muči psoriaza ali luskavica, kožna bolezen, ki je kronična, kar pomeni, da se kar naprej ponavlja – tokrat je Britanko zmotila med enim najpomembnejših mesecev v njenem delu, mesecem, ko se vrstijo modne revije. Ker gre pri luskavici za motnjo pri razmnoževanju kožnih celic (te se delijo veliko hitreje kot pri drugih), bolnike običajno spremlja celo življenje. Če imajo srečo, jih prizadene le na manjših območjih, lahko pa zajema tudi večja. V takih primerih se bolniki pogosto srečujejo s predsodki. Marsikdo se jih ne želi dotakniti, se z njimi ne želi niti družiti, saj mislijo, da se lahko nalezejo, kar pa ni mogoče. Rdeči madeži lahko tudi srbijo, kar prizadete še dodatno moti, koža lahko razpoka in zakrvavi. Na žalost povsem učinkovitega zdravila ni, saj znanstveniki ne vedo, kaj luskavico natančno povzroča. Za zdaj menijo, da gre za nepravilno delovanje imunskega sistema, ki škodi telesu, ki naj bi ga varoval. Mogoče je le lajšati simptome ter skrbeti, da bolezen čim manjkrat izbruhne. S čim je po navadi povezan izbruh, lahko marsikdo ugotovi sam; zdravniki opozarjajo, da lahko bolezen poslabša občutek stresa, ki ga ne znamo obvladati, uživanje alkohola in kajenje. Še ena znana bolnica je Kim Kardashian.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587