Vizita.si
image (28)

Novice

Se misli res spremeniti v še večjo spako?

L.E.
10. 09. 2012 12.53
38

V ordinacije plastičnih kirurgov zahaja že desetletja, za estetske posege je zapravila na tisoče evrov. Toda težko bi rekli, da je nekdanja lepotica ohranila privlačen videz. Sploh njen obraz deluje vse bolj nenavaden.

Nekdanja supermanekenka Janice Dickinson je ena redkih zvezdnic, ki se svojih plastičnih operacij sploh ne sramuje. O njih odkrito govori ter jih sploh ne skriva, čeprav bi, roko na srce, to tudi zelo težko storila. Nedavno se je tako spet pojavila z obrazom, ki po mnenju kopice svetovnih medijev deluje še bolj plastično, kot je že. Začeli so se spraševati, ali je šla spet pod nož, kar nikogar niti ne bi presenetilo, saj je nemalokrat priznala, da je s plastičnimi operacijami skorajda zasvojena, saj se jim sploh ne more odpovedati. Celo ko jo je njen sin prosil, da preneha, je odgovorila: "Ne bom imela več plastičnih operacij – kadar bo gledal."

Dickinsonova je prepričana, da je bila v svojih časih supermanekenka; ko se je začela starati, pa se je vedno trudila, da bi nekdanji videz obdržala. Večkrat je priznala, da je prvi poseg opravila, ko je imela le 33 let. Danes jih ima 57, znana spletna stran Radar, ki spremlja življenje zvezdnikov, pa trdi, da je prestala lifting obraza, dvig obrvi, povečanje ustnic, injekcije botoksa, pomlajevanje z lastno maščobo ter korekcijo zgornjih vek. “Deluje, kot bi preizkusila vse, kar obstaja,“ pravi plastični kirurg dr. Anthony Youn, ki so ga prosili za mnenje. Časopis Daily Mail poleg tega dodaja, da si je Janice privoščila še liposukcijo, povečanje prsi in oblikovanje trebuha. Zasvojenost s plastično kirurgijo je draga, toda še bolj pomembno je, da je škodljiva. Se vam zdi, da je po toliko prestanih operacijah zvezdnica videti lepša?

Veliko psihiatrov je prepričanih, da dobri plastični kirurgi ne bi smeli imeti le odličnih sposobnosti preoblikovanja obraza in telesa. Morali bi se naučiti prepoznati paciente, ki jih pravzaprav noben popravek ne more zadovoljiti. Zaradi telesne dismorfične motnje v ogledalu ne vidijo svojega pravega odseva ter zato vedno znova najdejo le napake. Po opravljenem posegu jih pogosto zmoti nekaj drugega, nemalokrat še vedno niso zadovoljni s popravljenim. Obisk pri plastičnem kirurgu sam po sebi namreč ne more prinesti samozavesti, saj je to stanje, ki je čisto psihično. Psihologi tako že dolgo opozarjajo, da se moramo zavedati, da odhod pod nož sam po sebi ne prinese ljubezenskega razmerja ali boljše službe. Drugi nas ne vidijo povsem objektivno; v bolj privlačne nas ne spremenijo le naše poteze in oblike, temveč predvsem tudi odnos do življenja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587