Vizita.si
image (28)

Novice

Se obeta čudež?

S.C.
08. 06. 2012 08.09
2

Ko se je na Kitajskem rodil deček brez oči, so bili vsi prepričani, da ne bo nikoli spregledal, nenavaden dogodek pa je tako zdravnikom kot staršema dal novo upanje.

Na Kitajskem se je mami Salamu in očetu Madamihanu rodil sinček brez oči, ki sta ga poimenovala Marwanijun. Očesni jamici namreč prekriva tanka plast kože, zaradi česar so bili zdravniki prepričani, da nikoli ne bo videl, nenavaden dogodek pa je staršema zbudil upanje, da bo njun otrok nekoč le spregledal. “Poklicali so naju iz bolnišnice Urumqi, kjer je bil najin sin, naj prideva pogledat čudež,“ še kar ne more verjeti mama. Deček je namreč pri osmih mesecih z levim očesom zaznal svetlobo, potem ko so mu približali utripajočo svetilko. Pod plastjo kože se namreč očitno skriva oko, za katerega so bili zdravniki prepričani, da ga sploh ni. Od tistega trenutka je za malčka svetilka postala najljubša igrača, nenehno jo drži v roki in jo približuje levemu očesu. Možnost operacije, kjer bi mu kožo, ki pokriva jamici, odstranili ter mu v desno jamico vstavili umetno oko, sicer obstaja, vendar šele, ko Marwanijun dopolni 16 let. Novica je starša močno razveselila, saj si bolj kot vse želita sinu omogočiti, kar se da normalno življenje, žal pa bo treba počakati še nekaj let.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587