Vizita.si
Maščoba v predelu trebuha je polna strupenih snovi, ki spodbujajo nastanek smrtno nevarnih srčnih bolezni.

Novice

Še vedno mislite, da so popolne?

S.P.
30. 08. 2012 08.04
45

Nikar si ne želite "brezhibne" postave slavnih zvezdnic in manekenk, ki krasijo naslovnice, saj niso njihova telesa v resnici nič kaj zavidanja vredna. Maščobni obročki očitno ne prizanašajo nikomur!

Maščoba v predelu trebuha je polna strupenih snovi, ki spodbujajo nastanek smrtno nevarnih srčnih bolezni.
Maščoba v predelu trebuha je polna strupenih snovi, ki spodbujajo nastanek smrtno nevarnih srčnih bolezni. FOTO: iStockphoto

Svetovna raziskava je pokazala, da se do deset žensk v povprečju vsaj trikrat dnevno ob gledanju brezhibnih teles zvezdnic močno obremenjuje s svojim videzom, zato smo vam dokazali, da pravzaprav tudi njihova telesa niso tako popolna, kot smo sprva mislili. Svet slave je sicer poln trikov in zvijač, ki prikrijejo še najmanjšo napakico, a nadležnih "obročkov" pač ni mogoče vedno skriti. Če kljub temu še vedno sanjate o popolni postavi, naj bo to zaradi vašega zdravja in ne nesmiselnega občudovanja slavnih.

Ohlapen trebušček lahko resno ogrozi vaše življenje

Ameriški strokovnjaki so ugotovili, da so lahko ljudje z vitko postavo celo bolj ogroženi kot čezmerno hranjeni posamezniki, če se večina njihove telesne maščobe nahaja v predelu okrog pasu. Tam naj bi se namreč nabirala najslabša maščoba z veliko strupenimi snovmi, ki spodbujajo nastanek nevarnih bolezni srca.

Raziskava, v kateri je sodelovalo kar 13.000 ljudi, razdeljenih v skupine glede na indeks telesne mase, je dala šokantne rezultate. V 14 letih je namreč umrlo kar 2500 ljudi z normalno telesno težo, a nesorazmernim obsegom pasu, kar dokazuje, da so lahko vitki ljudje celo do trikrat bolj ogroženi kot tisti, ki se že spopadajo z odvečnimi kilogrami in močno povišanim holesterolom.

"Že prej smo vedeli, da je nesorazmerno nabiranje maščobe okrog pasu slabo, a je šele raziskava pokazala, kako pomembna je ustrezna razporeditev maščobnih celic v telesu. Do sedaj nismo niti slutili, da so lahko tako močno ogroženi tudi ljudje s sicer vitko postavo, saj jim resno pretijo nevarne bolezni srca, ki se lahko hitro končajo tragično," opozarja član raziskave dr. Francisco Lopez Jimenez.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587