Vizita.si
Turia - 6

Novice

Kljub tragični nesreči ji stoji ob strani

K.B.
17. 10. 2016 11.29
3

29-letna Avstralka Turia Pitt, ki je leta 2011 utrpela hude opekline na avstralskem ultramaratonu, je razkrila svoje načrte za prihodnost. S svojim partnerjem Michaelom Hoskinom, ki ji je ves čas okrevanja stal ob strani, si želita povečati svojo družino.

Po nesreči sta ji bila v veliko oporo njen partner 32-letni Michael Hoskin in njena mati.
Po nesreči sta ji bila v veliko oporo njen partner 32-letni Michael Hoskin in njena mati.FOTO: Instagram
Po hudi nesreči, zaradi katere je Turia Pitt izgubila prste na rokah in utrpela hude opekline obraza, danes pravi, da je hvaležna za nesrečo, ki se ji je zgodila. ''Če primerjam svoje življenje takrat in danes, lahko rečem, da je nekaj stvari, ki sem jih izgubila – moji prsti, moj videz, prav tako sem fizično manj sposobna, a lahko rečem tudi, da sem hvaležna za nesrečo, ki se mi je zgodila, saj danes razumem, da je vse v naši glavi. Najpomembnejše je, kako gledamo na življenje,'' je povedala za Success Resources Australia.
Turia - 5
Turia - 5 FOTO: Instagram

Bila je udeležena v nesreči, v kateri je bilo hudo poškodovanih več tekačev. Tekaška pot na ultramaratonu na zahodu Avstralije v regiji Kimberley, je vodila direktno v požar, ki je na vroč in suh dan nenadno izbruhnil in se hitro širil. Organizatorji teka o tem tekačev niso obvestili, Turia pa se je s tremi drugimi tekači ujela v ozko skalnato področje, kjer niso mogli uiti plamenom. Da bi ubežali požaru, so se spustili po strmem pobočju in tam opečeni čakali na pomoč. Utrpeli so hude opekline in nato na soncu in vročini še štiri ure čakali na reševalce. Vroče sonce je žgalo njihova opečena telesa in čakali so na pomoč. Dvakrat je mimo pripeljal helikopter, a jih niso opazili. V tretje so jih le odkrili in Turia se spominja, da je pilot tvegal svoje življenje, da jih je rešil s pobočja. ''Še sedaj dobim solzne oči, ko se spomnim, da je moral pristati na čisto majhni podlagi, ker smo bili ujeti na navpičnem hribu. Tvegal je svoje življenje, da je rešil življenje popolnim neznancem,'' se spominja.

Prav pozitiven pogled na življenje ji je pomagal, da kljub hudim bolečinam, s katerimi se je spopadala po nesreči in številnih operacijam, ki jih je prestala, ni izgubila volje do življenja. Po nesreči sta ji bila v veliko oporo njen partner 32-letni Michael Hoskin in njena mati. Prav s partnerjem sedaj tudi načrtuje poroko in si želi družine.

Prav pozitiven pogled na življenje ji je pomagal, da kljub hudim bolečinam, s katerimi se je spopadala po nesreči in številnih operacijam, ki jih je prestala, ni izgubila volje do življenja.
Prav pozitiven pogled na življenje ji je pomagal, da kljub hudim bolečinam, s katerimi se je spopadala po nesreči in številnih operacijam, ki jih je prestala, ni izgubila volje do življenja.FOTO: Instagram
V intervjuju za revijo New Idea je razkrila, da načrtujeta naraščaj. ''Oba si želiva velike družine, zato upam, da bova v prihodnosti imela otroke. Oba sva tudi izjemno aktivna in imava rada dogodivščine, zato sem prepričana, da bo to tudi del življenja najinih otrok.'' Turii so zdravniki zagotovili, da ni razloga, zakaj ne bi mogla imeti otrok.
Turia Pred nesrečo.
Turia Pred nesrečo.FOTO: Instagram

Turia sekljub nesreči ni niti odpovedala svoji ljubezni do teka. Danes vsak dan teče in tako redno ohranja svojo kondicijo. Poroko s svojim zaročencem pa je celo prestavila, ker se je pripravljala na fizično zahteven triatlon Iron World Championship na Havajih. Navdihujoča atletinja ga je zaključila v 14ih urah in 37 minutah, sedaj pa je počasi čas tudi za poroko. ''Poroko sva nekoliko prestavila, saj se je letos toliko stvari dogajalo,'' je dejala. ''A poročila se bova kmalu. Michael v meni vzbudi najboljše.''

Turia - 1
Turia - 1FOTO: Instagram

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623