Vizita.si
Moška moda

Spolnost

Šest jedi za zdravo spermo

Alenka Mirt Iskra
19. 05. 2009 17.08
1

Za zdravo spermo in hitre, gibljive "plavalce“ lahko moški poskrbite sami. In to s primerno prehrano. Semenčice se bodo hitreje razmoževale, z zdravo prehrano pa bo kri živahno potovala po žilah.

Nedeljsko posedanje na kavču in namakanje v kopelih ne bosta dobro vplivala na zdravje semenčic in s tem na plodnost.

Ob težavah z zanositvijo poiščite pomoč zdravnika!
Ob težavah z zanositvijo poiščite pomoč zdravnika!FOTO: iStockphoto

Dr. Keith - Thomas Ayoob je nutricist iz Združenih držav Amerike, kjer ima eno izmed vodilnih položajev v svetovalni službi za zdravo prehranjevanje.

"Ideja je, da kri pospešeno kroži po žilah.To dosežemo z nizkim krvnim pritiskom in prehodnimi arterijami.“ Na to pomembno vpliva primerna prehrana, med njimi je šest jedi, ki dobro vplivajo na zdrave plavalce, torej na zdravo spermo.

LOSOS:
Losos ima veliko nasičenih omega tri maščob, ki znižujejo holesterol in to "nevarni“ holesterol, ki nam dela največ težav. Ribe vsebujejo tudi veliko proteinov, ki omogočajo, da sperma ostane v igri in da semenčice plavajo proti toku. Dr. Ayoob trdi, da mora biti losos na jedilniku vseh tistih moških, ki želijo imeti potomce.

 

LUBENICE:
Katera koli vrsta melone je dobra za semenčice, saj vsebuje veliko kalija, ki deluje kot preventiva za visok krvni pritisk. Lubenica je torej idealni sadež, saj vsebuje visoko vrednost antioksidanta – lipena.

PARADIŽNIKI

Tudi paradižniki vsebujejo veliko lipena, tega mogočnega antioksidanta. Ta ugodno vpliva na zdravje prostate, nekateri zdravniki celo menijo, da znižuje možnost razvoja raka na prostati. Zdrava prostata pa vpliva na zdrave semenčice.

MLEKO IN JOGURT

Mleko in jogurt vsebujeta veliko kalcija in kalija, ki znižujeta krvni pritisk in odpirata tok krvi v arterijah. Dr. Ayoob svetuje, da jeste nizkokalorične jogurte in mleko.

Za hitre semenčice lahko poskrbite sami
Za hitre semenčice lahko poskrbite samiFOTO: iStockphoto

BOROVNICE

Borovnice vsebujejo veliko koncentracijo antioksidantov. Pa ne samo borovnice, tudi jagode, maline in drugo jagodičevje vsebujejo veliko vrelcev mladosti. Prav tako okusni sadeži ščitijo arterije pred poškodbami. Ko so arterije poškodovane, se v njih nabirajo odplake. Teh nočete imeti, pravi dr. Ayoob.

 

FIŽOL

Stročnice so mineralna hiša moči. Fižol pomaga pri zniževanju holesterola, neka ameriška raziskava pa je celo razkrila, da polovico skodelice fižola na dan znižuje krvni pritisk za od 8 do 10 odstotkov.

OVSENA KAŠA

Tudi ovsena kaša učinkovito vpliva na zniževanje holesterola. Prav tako je ovsena kaša polna vlaknin, ki znižujejo raven holesterola.

Poleg primerne prehrane, pravi dr. Ayoob, morate moški, ki želite postati očetje, dovolj spati, paziti na težo, poskrbeti za normalne vrednosti sladkorja v krvi in redno telovaditi.

ČESA SE MORATE IZOGIBATI

- alkohol vam ne bo pomagal, če ga boste pili redno, boste dvignili tudi krvni tlak
- rdeče meso prav tako ni za vas
 


To so seveda stvari, za katere lahko poskrbite sami, preiskave pa morate opraviti pri zdravniku.

Vaše mnenje in izkušnje lahko izrazite na FORUMU.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587