Vizita.si
image (28)

Novice

Kljub temu imata povsem različni osebnosti

K.B.
06. 05. 2016 10.54
3

V Indoneziji sta se rodili siamski dvojčici, ki sta zraščeni z glavama. Vsaka ima svoje možgane in imata dve različni osebnosti. Zdravniki so povedali, da ima vsaka svoje možgane, a da sta združeni z lobanjo. Prav zato pravijo, da ju bodo lahko z operacijo ločili.

4-mesečni siamski dvojčici Nadira Alifa Putri in Nadiba Aisyah Putri bosta kmalu lahko prestali operacijo, ki jima bo spremenila življenje. Rodili sta se združeni z glavo, a kot kaže, bosta imeli to srečo, da ju bodo lahko z operacijo ločili. Trenutno sta v splošni bolnišnici Tanjungpinang v Indoneziji, kjer zdravniki opravljajo preiskave in se pripravljajo na velik poseg, ki ga bodo lahko izvedli šele, ko bosta pridobili na telesni teži. ''Zdravniki ne bodo mogli izvesti operacije, dokler ne dosežeta minimalno 10 kilogramov. Upamo, da bosta dosegli to telesno težo v naslednjih 6 do 8 mesecih,'' je povedal njun oče, 30-letni Juarnes Prana Dinata, in dodal, ''zdravniki so bili šokirani, ko so ob porodu odkrili, da sva imela trojčke, poleg tega pa sta bili dve dojenčici siamski dvojčici. Vesel sem, da so vsi dojenčki zdravi, a hkrati se zelo veselim, da bodo siamski dvojčici lahko ločili. Zame in za ženo je res težko, ko ju vidiva taki.''

Njuna mati, 30-letna Siti Nuryan, pa pravi, da imata deklici, čeprav sta združeni z glavo, popolnoma drugi osebnosti. ''Vsaka ima svojo osebnost. Čeprav sta premajhni, da bi se dogovarjali, se vidi, da natanko vesta, kaj morata storiti in kako se skupaj gibati. Misliva, da je operacija nujna in da je pomemben naslednji korak,'' je dejala. ''Veselimo se že njune razdružitve.''

Zdravniki so se odločili, da operacije ne bodo izvedli takoj po rojstvu, ampak želijo počakati, da bosta deklici pridobili težo, saj bodo takrat operacijo lažje izvedli. Kljub temu si njun oče želi, da bi poseg izvedli čim prej. A zdravniki vztrajajo, saj se zavedajo, da gre za tvegano operacijo. Stopnja preživetja dvojčkov, ki prestanejo operacijo ločevanja, je odvisna od tipa zraščenosti in organov, ki si jih delijo. Sicer pa so siamski dvojčki redek pojav, ki se zgodi pri enem porodu na 200 000 rojstev. Od 40 do 60 odstotkov siamskih dvojčkov se rodi mrtvorojenih, samo 35 odstotkov pa jih po rojstvu preživi dlje kot en dan.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587