Vizita.si
image (28)

Novice

Shujšal 160 kg in se prijavil na maraton

Ni.J.
14. 04. 2010 11.36
5

Moški, ki je nekoč tehtal skoraj 270 kilogramov, je shujšal toliko, da bo lahko odtekel londonski maraton. Z veliko truda in trdne volje je namreč izgubil neverjetnih 160 kilogramov!

Roberto Enrieu, ki je pred samo štirimi leti tehtal skoraj 270 kilogramov, je po tem, ko so zdravniki ugotovili, da ima zaradi debelosti hude težave s srcem, izgubil več kot polovico svoje telesne teže!

45-letnik, katerega obseg trebuha je nekoč meril kar 167 centimetrov, je vse večere preživljal pred televizijo, s hamburgerjem v naročju in kokakolo v roki. Ko je izvedel za težave s srcem, je nenadoma spremenil način prehranjevanja in življenjski slog. Pridružil se je skupini za hujšanje, imenovani Svet hujšanja.

Danes je Roberto z dušo in telesom predan športu. Obožuje plavanje, tek in veslanje, poleg je uspešno opravil izziv treh vrhov, za katerega je porabil zgolj 24 ur. Njegov uspeh je bil tako odmeven, da je leta 2009 dobil naziv človeka leta, ki je največ shujšal, poleg tega pa je bil letos izmed 300 tisoč članov Sveta hujšanja izbran kot eden od petih članov ekipe za letošnji londonski maraton, kjer upa, da mu bo uspelo zbrati nekaj denarja, s katerim bi lahko pomagal svoji skupini.

Če ne bi toliko shujšal, bi bil v roku nekaj let že mrtev. Mogoče me danes ne bi bilo več,“ pravi Roberto. “Toda odločil sem se, da hočem živeti. Imam povsem novo življenje, ki se ga veselim. Sem zdrav, vitalen in imam prekrasno družino, službo ter številne hobije, s katerimi se redno ukvarjam.

Toda Robertova pot do tega, kar je dosegel, ni bila enostavna. Da je izgubil toliko kilogramov, se je trudil kar štiri leta. “Iz človeka, ki je komaj prehodil nekaj korakov, ne da bi bil na smrt zadihan, sem se spremenil v človeka, ki je sposoben preteči maraton,“ razlaga Roberto. “Občutek je res neverjeten!

Ko je bil Roberto v svojem najdebelejšem obdobju, ga je namreč dodobra izmučila že običajna hoja. “35 let sem bil pretežek. Poskušal sem z najrazličnejšimi dietami, toda na dolgi rok se ni obneslo prav nič,“ pravi. Težave pa je imel celo na družinskih počitnicah, saj so bili zanj mučni že koraki do plaže.

Roberto, ki je poročen s 54-letno Karen in ima dva otroka, 19-letno Nicole in 16-letno Michelle, je priznal, da se je najbolj ponižanega počutil nekega dne na razgovoru za službo. “Takoj, ko sem zagledal stol, na katerega naj bi se usedel, sem vedel, da se bo nekaj zgodilo. In res se je. V trenutku, ko sem se usedel, je stol zaškripal in se pod mojo težo dobesedno zdrobil.“ Takih neprijetnih trenutkov pa v preteklosti ni bilo malo, a je Roberto prepričan, da jih v prihodnosti ne bo več.

Svet hujšanja mi je dal zelo veliko. Podaril mi je praktično novo življenje in mi vsa ta leta, ko sem se boril s svojimi kilogrami, nudil strašansko oporo. Zaradi tega sem se odločil, da bom tudi jaz pomagal njim. Če mi na maratonu uspe zbrati nekaj denarja, jim ga bom zagotovo daroval.

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587