Vizita.si
Eddie je tehtal 104 kilograme in se je v svoji koži počutil zelo slabo.

Novice

Nekoč debelušček, danes poželjiv očka!

E.T.
20. 04. 2010 08.08
1

Če se je Eddie še pred petimi leti s 104-imi kilogrami počutil slabo v svoji koži, danes temu ni več tako. Očka treh otrok namreč tehta le še 70 kilogramov in s svojim telesom ter zgodbo o uspehu navdušuje v televizijskem oglasu.

Eddie je tehtal 104 kilograme in se je v svoji koži počutil zelo slabo.
Eddie je tehtal 104 kilograme in se je v svoji koži počutil zelo slabo.FOTO: iStockphoto
Nekoč debelušček, danes poželjiv možakar, ki s svojim telesom in zgodbo o hujšanju v televizijskem oglasu navduhuje številne Američane. A pot do uspeha je bila dolga in vse prej kot lahka. Dolgo se je namreč Ediie Gazzillo zaradi debelosti v svoji koži počutil zelo slabo. Sramoval se je velikega trebuha in zalitih ličk. Na eni od osnovnih šol je poleg računalništva poučeval tudi nogomet in zaradi odvečnih kilogramov mu je bilo sila neprijetno tekati skupaj z dijaki. Še huje pa mu je bilo početi karkoli s svojimi tremi otroki, saj je bil prepričan, da vsi strmijo v njega in njegove kilograme. ''Bilo mi je zelo neprijetno, ko sva z ženo otroke peljala v živalski vrta, na kakšno tekmo ali ko sem jih na ulici učil voziti kolo. Bil sem namreč debel in tudi premikal sem se malo težje,'' pove Eddie, ki se je začel hitro rediti po poroko in rojstvu prvega otroka.
Eddie je shujšal s pomočjo redne telovadbe in teka. Seveda pa je moral paziti tudi na prehrano.
Eddie je shujšal s pomočjo redne telovadbe in teka. Seveda pa je moral paziti tudi na prehrano. FOTO: iStockphoto

Nekega dne pa se je mladi očka odločil, da tako ne gre več naprej. ''Hotel sem biti vzor svojim otrokom, nenazadnje pa tudi fantom, ki sem jih treniral nogomet Le kako bi lahko bil debelušen trener dober zgled mladim fantom?'' pravi danes 37-letni Američan. ''Tako sem se odločil, da je čas za hujšanje. Sprva sem skušal odvečne kilograme izgubiti z dieto, pri kateri ne smeš jesti ogljikovih hidratov, a se ta način hujšnaj pri meni ni obnesel. Kajti po rodu sem Italijan in brez testenin preprosto ne morem živeti! Moja slabost so karkršne koli jedi, na katere lahko poliješ slastno omako in na vrh potreseš sir. Tako da takšna dieta vsekakor zame ni bila realna in tudi ne učinkovita.''

Potem pa je na spletu našel posebno spletno stran z nasveti za zdravo, a učinkovito hujšanje, in se odločil, da bo skušal shujšati po teh malo manj ekstremnih metodah. Tako je začel vsak teden redno hoditi na fitnes, tudi tek je postal del njegovega vsakdanja. Seveda je pazil tudi, kaj je in sšasoma so začeli odvečni kilogrami počasi, a vztajno izginjati. V petih letih je tako izgubil 34 kilogramov in si dodobra izklesal postavo. In kar je zanj najpomembnješe – končno se dobro počuti v svoji koži in ker je veliko bolj samozavesten ter vitalen, je tudi veliko boljši očka kot nekoč, še pravi: ''Ko sem bil še debelušen, sem sicer menil, da delam za svoje otroke največ, kar lahko, in da sem odličen oče. A šele zdaj vidim, da temu ni bilo tako. Ker imam zdaj veliko več energije in volje, lahko dam svojim otrokom še toliko več. Vsi skupaj se imamo veliko lepše, odkar sem spet vitek!''

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587