Vizita.si
image (28)

Novice

Shujšal 70 kg, ker ni mogel na letalo

Ni.J.
14. 11. 2010 08.31
0

Skoraj 150 kilogramov težak Škot je na enem od letališč povzročil polurno zamudo leta, saj mu stevardese nikakor niso mogle zapeti varnostnega pasu. To ga je spodbudilo k hušanju.

150-kilogramski Tam Powell je na letališču pred odhodom na dopust doživel najhujšo sramoto v svojem življenju, pravi. Ker si na letalu nizkocenovnega prevoznika pred vzletom nikakor ni mogel zapeti veliko prekratkega varnostnega pasu, je povzročil polurno zamudo odhoda, saj je celotna posadka iskala podaljšek za pas.

Tama je situacija tako prizadela in osramotila, da se je odločil, da bo shujšal. 18 mesecev pozneje je tako Škot videti povsem drugače. Uspelo mu je namreč shujšati kar 70 kilogramov, kar pomeni, da je v pičlem letu in pol izgubil skoraj polovico svoje telesne teže. Če se je prej prevažal le s taksijem in avtobusom, je sedaj začel hoditi, začel je redno telovaditi in se zdravo prehranjevati. Obseg pasu se mu je s 127 centimetrov zmanjšal na 77, obseg vratu pa z 48 na 38 centimetrov.

Takrat mi je bilo resnično neprijetno. Zaradi svojega trebuha sem zadrževal vzlet letala. Večje sramote še nisem doživel,“ pravi danes 64-letnik, ki so se mu kilogrami pred tem nabirali že vrsto let. “Dolgo sem poskušal shujšati, a mi nikakor ni uspelo. Očitno sem rabil pravo motivacijo, kar je dogodek na letališču vsekakor bil.“

Tam, ki živi z ženo Nancy v East Lothiu na Škotskem, pravi, da si nikoli ni mislil, da bo kdaj tako užival v zdravem življenju. “Postal sem odvisen od zelenjave in sprehodov, ki sem jih prej sovražil. Dodaten bonus pa je nakupovanje oblačil. Prej so oblačila izbirala mene, saj sem lahko kupil le tista, ki so bila moje velikosti ali pa sem jih moral naročiti, sedaj pa jaz izbiram njih.“

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587