Vizita.si
Velik trebuh

Novice

'Shujšal sem 100 kilogramov!'

E. D.
29. 07. 2010 09.17
0

Že od petega leta se je Pedro Gomez zatekal k hrani, kadar je bil žalosten, jezen, osamljen. Nažiranje je zanj predstavljalo tolažbo in hkrati varno zavetje, kjer mu ni bilo treba misliti na nič. Tako je pri 38 letih tehtal skoraj 200 kilogramov.

Velik trebuh
Velik trebuh FOTO: iStockphoto

Pedro Gomez je bil debelušen otrok. Že pri petih letih se je začel rediti in čeprav se je že kot otrok svoje debelosti sramoval, ni nehal jesti. K hrani se je zatekal, kadar koli je bil žalosten, jezen, osamljen, prestrašen. Prijateljev ni imel veliko, saj zaradi sramu ni rad navezoval stikov z novimi ljudmi. Tudi s sošolci se ni maral družiti, saj se je bal, da se mu bodo zaradi teže posmehovali in ga zmerjali. A ta osamljenost ga je gnala v le še hujše nažiranje, ki se je nadaljevalo tudi po tem, ko je odrasel in se zaposlil. ''Bil sem tiha miška, saj sem nase gledal kot na veliko debelo zgubo,'' pripoveduje. ''In ne le da je debelost vplivala na moje družabno življenje, nemalo težav sem imel tudi sicer. Težko sem se premikal. Komaj sem prehodil tistih nekaj ulic po New Yorku, saj sem se takoj utrudil. Vedno težje sem tudi dihal. Skratka, zaradi debelosti je začelo pešati tudi moje zdravje.''

A šele padec po stopnicah je bilo tisto, kar mu je končno odprlo oči. Ko je padel in se zaradi debelosti tudi pobrati ni mogel, je končno uvidel, da tako ne gre več naprej. ''Takrat sem si obljubil, da bom stvari korenito spremenil. Da se ne bom več nažiral in zaradi čustvenih težav zatekal k hrani,'' se spominja Pedro, ki se je takoj za tem vključil v skupino za pomoč prekomerno težkim ljudem. Odrekel se je tudi svoji najljubši pregrehi – sladkarijam in se začel redno gibati. Kadar koli ga je prijelo, da bi stekel do hladilnika in ga spraznil, je raje pograbil športne copate, si jih obul in se odpravil na rekreacijo. Ali pa je v roke vzel telefon in poklical prijatelja ter se o težavah in pomislekih pogovoril z njim, namesto da je težave skušal potešiti s hrano. Pogosto si je zavrtel tudi priljubljeno glasbo, ki ga je pomirila in njegove misli preusmerila od prehranjevanja.

S trdno voljo in vztrajnostjo mu je uspelo. Shujšal je kar 100 kilogramov in tako danes tehta manj kot 90 kilogramov. Na svoj uspeh je zelo ponosen in pravi, da je zdaj končno zaživel in da se zdaj po toliko letih sramu ter skrivanja pred ljudmi spet dobro počuti v svoji koži.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587